Napisano 7 Marzec 200619 l Komputer do pracy w programch CAD , rendering. Wacham sie miedzy tymi prockami. Miala byc wersja z 805 i 2gb ramu ale mysle ze moze poki co zainwestowac nawet w 920 i 1gb a dokupic za kilka miechow dodatkowa pamiec. 805 ma magistrale 533 i 2 x 1mb zegar 2,6 550 zl 820 ma magistrale 800 i 2 x 1mb zegar 2,8 950 zl 920 ma magistrale 800 i 2 x 2mb zegar 2,8 1050 zl Zastanawiam sie czy warto doplacic te 400 badz 500 zl i czy te procki warte sa takie kwoty ? Roznica w osiaga bedzie warta tej ceny ? Biore drozsze pod uwage bo wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w dobrego procka a pamiec dokupic . pzdr
Napisano 7 Marzec 200619 l na pewno 2 rdzenie sa lepsze niz jeden. przynajmniej ja roznice odczuwam (D 820). oczywiscie program musi obslugiwac wielowatkowosc, ale profesjonalne programy takie jak cad albo max nie powinny miec z tym klopotow
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor No tak ale czy warto doplacac prawie drugie tyle za procka i wybrac wyzszy model ? :) Czy moze te pieniadze jednak w pamiec zainwestowac bo. Bo jesli zysk wydajnosci na lepszych modelach jest nie wielki nie ma sensu chyba.
Napisano 8 Marzec 200619 l Czytałem deklaracje Autodesku w ktorej pojawił sie watek nowego softu, kombajnu połaczenia autocada i okrojonego maxa cos jak viz - uwada teraz opytmalizowany pod athlona 64 :D i co ty na to.
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor Heh ja na to jak na lato :D szczerze to mam taki kociol w glowie ze mam dosc ;p pojechal bym na wakacje do cieplych krajow za to :D. No ale do rzeczy , napisalem ci na GG konfig na jaki sie zdecyduje :). Mysle ze bedzie on dobry na moje potrzeby. Do poziomu zaawansowania pracy osob na tym forum w wiekszosci mi daleko wiec za jakis mam nadzieje dluzszy czas , bede znow myslal o rozbudowie :) pzdr