Napisano 8 Marzec 200619 l 1. Czy i jeśli tak to gdzie jest funkcja CenterPivot 2. Jak do klawisza 'D' (QWERTY) przypisać inna funkcję niż move pivot? 3. Jak zapisać scenę w innej lokalizacji niż defaultowa?
Napisano 8 Marzec 200619 l 1. Po prawej menu Transform -> Move Center to Bounding Box 2. Nie mam pojęcia, mój romans z QWERTY był bardzo krótki, normalnie mi się wygodniej pracuje 3. Nie rozumiem problemu. Poza dany projekt w którym pracujesz?
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor 3. Nie mogę zapisać poza folder XSI 1. Jak to działa? Wybieram object> przesuwam pivot gdzieś tam> daję Move Center to Bounding Box i nic się nie dzieje
Napisano 8 Marzec 200619 l Pliki .scn musisz zapisać wewnątrz jakiegoś projektu. najlepiej zrobić swój File -> New Project... Jeżeli przesuniesz ręcznie pivot (z altem, nie wiem z jakim klawiszem to się robi w QWERTY, to musisz go zresetować (też z altem), ewentualnie sprawdź czy nie masz COG włączone.
Napisano 8 Marzec 200619 l teoretycznie działa to tak. masz klawisz "center". Klikasz potem przesuwasz pivot gdzie chcesz translatem; potem klikasz "object" i robisz jak chcesz. Inaczej: Obiekt, który chcesz wypivotować i obiekt reference. R.Klinasz na "ref" i wybiesz co chcesz: edge, point, object, itd.
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor dzięki za pomoc. Potrzebuję jeszcze tutoriala o syflex cloth. Może znacie jakieś?