Napisano 9 Marzec 200619 l wiadomo ze przecietny uzytkownik maxa nie posiada aparatury do motion capture, a jednak takowi robia calkiem ciekawe animacje, tak jak by posiadali motion capture, odwzorowanie realistycznego biegu konia badz tez jakiego innego zwierza jest praktycznie nie mozliwoscia, chód czlowieka jest w standardzie maxa, ale co z czworonogami? jak im zrobic animacje, robienie tego recznie to horror!!! czy ktos by mogl mi pomóc w tej sprawie?? z gory THX pozdro
Napisano 9 Marzec 200619 l http://www.terranuts.com/forums/archive/index.php/t-2762.html tu jest coś o tym
Napisano 9 Marzec 200619 l 1) wpisz w google motion capture i szukaj i jeszcze raz szukaj - na pewno cos znajdziesz 2) zainteresuj sie biped, z tego co wiem jest tez przystosowany do czworonoznych zwierzat 3) pisze sie "wziąć" (patrz tytul)
Napisano 9 Marzec 200619 l Akurat maxowy (bipedowy) chód człowieka jest wg. mnie do d..y, poza tym, ręczna animacja to normalna rzecz, nawet w przypadku czworonogów, jeżeli masz dobrze przygotowanego riga to całkiem sprawnie to pójdzie. Zreszta, teraz już wiesz, czemu w napisach na koniec filmów animowanych, zawsze najwięcej jest animatorów... :)