Napisano 10 Marzec 200619 l Spokojnie to nie kewstia piractwa. Pracownia architektoniczna w której pracuje dorobiła sie wreszcie nówki sztuki 3ds8, nówka sztuka nie smigana :D Fajnie sie to zapowiadało, ale... ... po udanej instalacji przyszła pora na ostrą prace. Oddanie konkursu przyniosłem więc w dobrej wierze z domu do pracy mój dysk z tonami tekstur. Po podpięciu go okazało sie że wszystkie produkty autodesku bo jest tam też autocad odmówiły współpracy ze względu na problem z licencją. O ile autocad dał sie przekonać ponowieniem klucza o tyle max akceptuje swój klucz ale nadal wyrzuca błąd i pętli nie uruchamiając się rząda autoryzacji. Zakładam że zapisuje on gdzieś info na pierwszych sektorach dysku może ma to i sens celem nie przenoszenia z kompa na kompa ALE litosci podpiecie dysku :| to chyba przegięcie... ...teraz szef najpierw mi nazwymyślał później do nich dzwonił, dostał numer który ma na pudełku eh i teraz czekamy 3 dzień aż odpowiedza ze stanów. (imteżnazymyślałi robi toco dziennie) A atmosfera robi sie nerwowa pewnie za to polece... ... czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak skutecznie usunać licencje która ciągle jest na tym kompie tak bym mógł zainstalować maxa na nowo jak należy bowiem obczaiłem że on ciągle ma w pamięci tę pierwszą licencje i to chyba bruździ. NO I PRZESTROGA PO INSTALACJI MAXA 8 NIEZMIENIAJCIEKONFIGURACJI DYSKóW
Napisano 10 Marzec 200619 l hmm,, trzeba by przeleciec cały rejestr z wina i poszukać wpisów (autodesk,3ds maxitp) i kasować klucz po kluczu, innejnnej metody chyba niema :|
Napisano 10 Marzec 200619 l X:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Autodesk Musisz odkryć wszystkie ukryte pliki i tam kasujesz Przynajmiej w 7 Gdzie X folder z windą
Napisano 10 Marzec 200619 l to coś dziwnego , w maxie 8 już działa prawidłowo proces autoryzacji przez internet i odbywa się to szybko i bezstresowo. W poprzedniej wersji maxa miałem podobny problem i musiałem nawet wysyłać do discreeta zeskanowaną etykietkę z pudełka z numerem a później czekalem chyba z 5 dni aż mi wygenerowali klucz autoryzacji - przy okazji okazało się że oni mi wysłali złą wersję apgrejda (inny numer ) i zanim to wszystko się wyjaśniło to trwało to ponad tydzień. W przypadku maxa 8 jak pisałem proces autoryzacji odbywa się łatwo, szybko i przyjemnie proponowałbym Ci odinstalować maxa , zainstalować go na nowo i zautoryzować przez net w/g mnie musi zadziałać.
Napisano 10 Marzec 200619 l Autor OK ściezynki sie troche pozmieniały ale znalazłem usunołem to i ponowna instalka z tego samego keya działaja jak należy. Dzięki za szybką reakcje i podpowiedzi. Poniosło mnie troche z tym pisaniem po pierwszych sektorach ale wielkość tych plików sugeruje że info o składzie systemu również zawieraja itokłopot jeslizachodzi nieścisłość. Jeszcze raz WIELKIE dzięki, a przez internet eh gdyby on poprawnie działał w pracowni ;)
Napisano 10 Marzec 200619 l W przyszłości w podobnych przypadkach warto pisać do europejskiego oddziału Autodeska ([email protected]), mi zawsze odpowiadali w przeciągu kilku godzin (raz wysłałem im list z domu, wyszedłem do pracy, a jak dojechałem to była odpowiedź). Ale może to dlatego, że kupiłem 16 licencji :)