daywalker Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 witam! Jestem poczatkujacym uzytkownikiem mayi, dokladnie modelowanie w nurbs. Mam pytanie czy ktos wie jak wyeliminowac bledy z zalacznikow?. Dwa z nich mnie interesuja: 1) jakie parametry pozmieniac aby po uzyciu funkcji "circular fillet" pomiedzy obiektami nie powstawala widoczna "szczelina" 2) czym zlikwidowac kanciaste sciany wlotu po uzyciu funkcji "trim" (manipulowanie przyciskami "1", "2", "3" a dokladnie klawisza "3" nic nie zmienia) dzieki za pomoc :)
xeav Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 wejdź do attribute editor> NURBS Surface Display>Zwiększ Crv Prec Shaded
daywalker Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 po zwiekszeniu Crv Prec Shaded do 32 widoczne sa male skazy, mam pytanie czy mozna je wyeliminowac na etapie renderingu, probowalem roznych kombinacji w Render>Set nurbs tesselation, nie chcialbym tracic czasu na eksperymentowanie z renderingiem, poswiecajac wiecej czasu na nauke modelowania dzieki za pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi