Shogun 3D Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Robię właśnie grafike z okazji urodzin ukochanej i powoli zaczyna mi się wszystko psuć... Jakkolwiek pierwsze rendery wychodziły mi jeszcze dobrze, to te nowsze wyglądają koszmarnie... Licze na pomoc, zanim wyłysieję z nerwów.. Używam light cache Oto jeden z pierwszych renderów, niestety nie pamiętam dobrze ustawień. A oto nowszy, z poprawiona intensywnością swiatła swieczek, ale za to nie wiem, jak usunąć te plamy fotonów: jak zwiększam search distance to całośc nieznacznie sie rozjasnia, ale plamy pozostają Ustawienia: Multiplier:1,0 Search dist: 10 Max photons: 100 Density: 0,1 Podniesienie ustawień max photons ze 100 na 10000 daje taki efekt:
Shogun 3D Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 Edit: już mam: to te przeklęte świeczki, dałem im multiplier 100, żeby oświetlały tort i siebie nawzajem, ale po redukcji nateżenia ich swiatla bugi znikają. tylko jak teraz mam oświetlić ten tort? Edit 2: Ok, już sobie poradziłem... kilka ścianek do odbijania światła i szafa gra. :)
Rekomendowane odpowiedzi