klower Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Hi. Mam pewien problem, bo mam szklany obiekt *szklo v-raya i na nim chce przylepic zdjecie motyla ktory ma pokazywac na scianie swoje kolory (tak jak swiatlo przez witraz ) . W scanline od tego jest mapa Filter Color, ale v-ray nie obsluguje jej. probowalem zrobic material BLEND z mixem v-rayowego szkla i STANDART z filter color map i tez nic. jak mozna to rozwiazac ? pozdrawiam Klower
RA Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 W v-rayu służy do tego funkcja "fog" (prawy dolny róg głównej zakładki materiału).
Bobby_digital Napisano 17 Marzec 2006 Napisano 17 Marzec 2006 w foga sie nie da wrzucic mapy:) ale w refracta sie da... powinno chyba dzialac... ale nie bawiklem sie tym specjalnie. moze z vraymap cos sie da wykombinowac..
klower Napisano 17 Marzec 2006 Autor Napisano 17 Marzec 2006 no wlasnie tak jak napisal bobby. ale samo bmp w mapie refraction nie bedzie dzialac. wrzucajac do refraction mapy vraymap nie wiele wiecej udalo mi sie uzyskac
Rekomendowane odpowiedzi