huzdebos Napisano 17 Marzec 2006 Napisano 17 Marzec 2006 siemanko, niedawno kupiłem nowego kompa - miesiac temu - i mam taki wałek. Mianowicie co jakiś czas, róznie to bywa, na chwile mi się zawiesza komp - jakieś 5 sekund, nie reaguje myszka, klawiatura, z głośników dochodzi jakieś warczenie/buczenie. Miał ktoś z was taki przypadek?? Słyszałem, że czasami karta graf. z płyta się gryzą i moga być takie objawy (qmpel mówił, że swego czasu jak wrzucił film DVD do stacji to mu się resetował komp i to była wina płyty gryzącej się z kartą). Ale moze to jest wina jakiegoś programu który jest uruchomiony?? Podejrzewam maxa 7, ale nie jestem pewien, bo czasami pracuje na nim i nic sie nie dzieje. pzdrw ps. procek: DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200) płyta główna: Gigabyte GA-8I945P-G Karta graf.: MSI StarForce GeForce 6600 (256 MB) RAM : 2x 1 GB Geil (667 MHz)
MassTA Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 Obstawiałbym jakieś wykrywanie połączenia sieciowego, albo masz jakiś syf w systemie. :P Karty graficzne gryzą sie z płytami? Pierwsze słysze... :P
thorgal Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 mam taki sam problem jak ty.. a mam troche inny sprzet, P4 3.0Ghz, GeForce 6600 (128MB) PCI-E, 1024MB Ramu, i plyte gigabyta.. nie mam pojecia czemu to sie dzieje, ale najczesciej wtedy kiedy mam uruchomionego maxa oraz winampa.. strasznie wkuzajace co?, jak dojdziesz do tego co jest powodem to daj mi znac
THE MANYSH TRAFO Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 Przyczyn moze byc wiele od uszkodzenia jakiegos urządzenia do jakiejs błachej sprawy . Sprawdz czy nie wystepuje konflikt pomiedzy urządzeniami tzn czy urządzenia w twoim kompie np grafa i karta dzwiekowa nie korzystają z tego samego przerywania szczególnie jezeli znajdują sie na 10 przerywaniu moze to powodowac takie problemy jak masz . Sprawdz czy wszystkie urządzenia w kompie są prawidłowo połaczone . wiele informacji znajdziesz w programie AIDA dodam jeszcze ze poszukaj rozwiązaniia na innym forum
flesz_gordon Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 ja sie tam nie znam ale swego czasu komp mi zwalnial masakrycznie, nie reagowal i w koncu musialem resetowac zaintalowalem firewalla i jest gut zone alarm polecam jestem w sieci lokalnej i jakis syf dostawalem moze u ciebie jest podobnie
huzdebos Napisano 18 Marzec 2006 Autor Napisano 18 Marzec 2006 hmmm...no może to być to o czym mówi MassTA, bo w procesach uruchomionych mam przerkeśloną ikonkę połaczenia sieciowego i info, że kabel sieciowy jest odłączony, ale nic z tym nie udaje mi się zrobić firewalla ma sygate'a THE MANYSH TRAFO---> co to jest to przerywanie, bo nie wiem pzdrw
THE MANYSH TRAFO Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 start->wszystkie programy->akcesoria->narzedzia systemowe-> Informacje o systemie "Element Przerwania znajduje się w folderze Zasoby sprzętowe w programie Informacje o systemie. Wyświetla on informacje dotyczące kanałów żądania przerwania (IRQ) w systemie i wskazuje, które urządzenia są przypisane do każdego z kanałów. System operacyjny umożliwia użycie tylko określonych przerwań. Inne przerwania są zarezerwowane dla standardowego zestawu urządzeń. Jeżeli występuje konflikt współużytkowania w przypadku przerwań IRQ, taki jak brak odpowiedzi myszy, użyj Menedżera urządzeń, aby zlokalizować i rozwiązać problem."
MassTA Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 mam przerkeśloną ikonkę połaczenia sieciowego i info, że kabel sieciowy jest odłączony, ale nic z tym nie udaje mi się zrobić Panel sterowania => Połączenia sieciowe => kliknij prawym przyciskiem na połączenie z czerwonym krzyżykiem i daj "Wyłącz".
THE MANYSH TRAFO Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 ale to nie ma nic wspólnego z problemem który występuje ps. jak jestes zielony jak dolar to zlec to komus kto sie na tym zna bo sobie narobisz kłopotów
Rekomendowane odpowiedzi