Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam mały problem :(

Chcę sobie zrobić krótką animację w której postać bęzdie pokazana z różnych ujęć kamer - chciałbym to zrobić w maxie - w jedej animacji.

Czy da się coś stakiego uzyskać??

dawałem wcześniej na kamerę różne rodzaje przejścia z 1 do drugiwej klatki kluczowej ale wtedy kamera zaczęłą głupieć :(??

I mam jeszcze jedno pytanie - czy można zrobić animkę z kilku kamer w scenie - ale ,żeby było to animowane za 1 razem w jednym, pliku??

Czy da się to zrobić jeśli tak to czy to mam zrobić w video post??

Będę wdzięczny za wszelką pomoc:(

Pozdrawiam

Giorgione

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba byla mowa kiedys o skrypcie ktory zmienial kamery, dzieki czemu dalo sie zrenderowac wszystko w 1 scenie. Ja go jednak nigdy nie urzywalem wiec moge sie mylic. IMO: kazda scene daj w oddzielnym pliku i zmontuj np. w adobe premiere. Jak gdzies wykryjesz buga to wtedy nie bedziesz musial calego filmu od poczatku renderowac.

Napisano
  • Autor

Problem w tym, że chcę zrobić taklą mieszaninę - raz kamera będzie w jenym miejscu nieruchoma, to znowu będzie się wolno poruszaćnp. z lewej do prawej i znowu nieruchoma w innym miejscu...

Próbowałem już z tymi kluczami i kaszana wyszła - strasznie trudno zapanowac nad tą bestią :D :(

Giorgione

Napisano

W takim wypadku jesli nie chcesz składać w innym programie to chyba video post bedzie jednak najlepszy i to jest bardzo porste. Sam jeszcze z tego nie korzystałem, ale żeby nie pisać głupot - przed chwilą zrobiłem to pierwszy raz i wyszło. :)

W scenie animujesz swoje kamery w odpowiednich zakresach klatek, a następnie wchodzisz do video post.

Oto efekt końcowy dla dwóch kamer:

videopost.jpg

Dodajesz kamery drugim z podswietlonych przycisków, następnie suwakami regulujesz, w jakim zakresie ma być pokazywany obraz z danej kamery, a na koniec renderujesz w videopost pierwszym z podświetlonych przycisków.

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Wielkie dzię,ki - z tego to ja tak jeszcze nie korzystałem.:D

Jeszcze raz wielkie dzięki :D

Pozdrawiam

Giorgione