Szyna07 Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 Witam przejdźmy do problemu: Zrobiłęm sobie pokuj (ściany są z PLANE) i stolik i właśnie niewiem jak zrobić sobie fotel taki zeby był realistyczny moze mi ktoś pomóc???.Drugi problem to świało. Mam w jednym plane zrobione okno i jak zrobić zeby światło tylko przez to okno wlatywało do pokoju albo jakiego światła użyć lub ustawien zeby było tak jak opisałem powyżej
Master Kiełbaster Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 użyj tuków z http://www.max3d.pl światło wrzuć omni i włącz cienie
piotrek Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 W ustwieniach światła włącz cienie. Zajrzyj także do wątku Light Contest w dziale Rendering
Lis Napisano 19 Marzec 2006 Napisano 19 Marzec 2006 ściany są z PLANE -> Ja bym proponował zrobić boxa -> Conver to Edtable Poly -> Panel modify -> Polygon -> Zaznacz ściankę gdzie ma być okno -> Funkcja Insert -> delete -> Zaznaczyć wszystkie ścianki -> Funkcja Flip. I masz pomieszczenie jak z bajki :-) Co do fotel to zainteresuj sie czymś takim jak Hi-Poly Modeling. Tak samo jak się robi samochody tak się robi fotele + - oczywiście bo są różne szkoły.
Rekomendowane odpowiedzi