Napisano 21 Marzec 200619 l Witam wszytkich Tym razem pracuj臋 nad takim osiedlem, 15 domk贸w jednorodzinnych jednakowych z gara偶em, narazie zrobi艂em tylko 1 uj臋cie je偶eli za bardzo mnie nie skrytykujecie to wrzuce jak sko艅cze pozosta艂e.Pozdrawiam i czekam na wasze komentarze.Marek 聽 http://img218.imageshack.us/img218/53/osiedleolesnicacam1kopia2cz.jpg
Napisano 21 Marzec 200619 l fajnie. napisz szczeg贸艂y czym renderowales ile sie do d艂uba艂o i takie tam .. a co do renderka to ten pierwszy budynek mnie drazni bo jest ustawiony.. prawie jak elewacja :) no i nie wiem czemu drzwi wejsiowe do niego sa takie ciemne. Jeszcze latarnie mi troche nie pasuja bo wszystkie sa za czarne i swieca i w og贸le jakos dziwnie... Nie wiem czy dalbym sie przekonac na taki rodzaj architektury :/ ale to kazdemu sie co innego podoba... niemniej ja bym usuno艂 te nadproza, zmienil ogrodzenia cos zeby bylo o mniejszym zabarwieniu zagrodowym bydla, no i te murki przy drzwiach sa dosc hm lwow na nich chyba tylko obrakuje.. no a tak generalnie to nie jest 藕le
Napisano 21 Marzec 200619 l Autor a wi臋c render vray rozdz 3200x2400 wszystko jest 3d lekko ko艅cowy obrazek podci膮gne艂em w ps liczy艂o si臋 oko艂o 7h na celeronie 3ghz 1gb ramu , co do p艂otka, modelu domku itp zosta艂o to narzucone przez klienta. scena jest dosy膰 du偶a wi臋c nie mog艂em poszale膰 z wymodelowanymi dach贸wkami :-)
Napisano 21 Marzec 200619 l Pracujesz na tym jeszcze , wi臋c nie krytykuj臋 , te偶 obecnie robi臋 osiedle . Zrewan偶uj臋 si臋 i poka偶臋 jka b臋dzie ju偶 co艣 wida膰. G臋sto te lampy stoj膮 i troch臋 za ma艂e , ale pewnie to INWESTOR wymy艣li艂 . W czym modelujesz . Ja m臋cz臋 ADT 2006 , 2 miechy temu zrobi艂em upgrade z 3.3 . Fajny program ale mocy wymaga du偶o wiecej ni偶 poprzednie wersje. Pozdro
Napisano 21 Marzec 200619 l Autor WIERZBA- ja robie wszystko w maxie 7.0 i renderuje w vrayu ale ca艂a scena jak poodkrywam chodzi strasznie :-) a renderuje na 2 kompach(buckburner) 1- celeron 3ghz 1 gb ramu gf 5500 2 - samptron 2,5ghz 500 ramu gf 5200 聽 pozdr Marek
Napisano 21 Marzec 200619 l Hmm.. renderek raczej s艂aby jak na mo偶liwo艣ci Vray'a. 聽 Architektonicznie - MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda gada膰... Zero 艣wiadomo艣ci urbanistycznej.. Wzio艂e艣 po prostu jaki艣 dziadowy schemat parodii domku z g贸wnianego katalogu i powieli艂e艣 wzd艂u偶 uliczki.. Jak to ma powsta膰 gdzie艣 na 艣wiecie to biada temu kto to b臋dzie widzia艂 i biada temu kto tam b臋dzie mieszka膰.. 聽 Polecam edukacj臋 w kierunku projektowania... ju偶 u mnie na wydziale ludzie za pierwszym razem potrafi膮 co艣 lepszego wymy艣li膰... 聽 ale no hard uczu膰 stary. spe艂niam sw贸j obywatelski obowi膮zek, bo jak widz臋 co si臋 w zachodniej europie stawia a co u nas to si臋 serce kraja..
Napisano 21 Marzec 200619 l Niestety Polska jest 20 lat za murzynami jesli chodzi o architektur臋:/ 聽 Ten render idealnie obrazuje smutn膮 polsk膮 rzeczywisto艣膰 - g贸wniana architektura ale BeeMka na podje藕dzie. :D
Napisano 22 Marzec 200619 l By艂em w trakcie pisania ale co艣 mi wywali艂o i nie chce mi si臋 pisa膰 od nowa. Mo偶e lepiej dla ciebie. W skr贸cie :to podoba mi si臋 tylko lakier na beemce. Popraw wszystko i wrzu膰 jeszcze raz.
Napisano 22 Marzec 200619 l no.. bm-a i kostka bauma ;) jak偶e mog艂oby zabrakn膮膰 cudownej kosteczki, kt贸ra umila 偶ycie w ka偶dym miejscu ;)
Napisano 11 Kwiecie艅 200619 l Autor poprawi艂em troche :-) 聽 http://img138.imageshack.us/img138/1979/osiedleolesnicacam10px.jpg 聽 http://img138.imageshack.us/img138/2020/osiedleolesnicacam21fu.jpg 聽 http://img217.imageshack.us/img217/7008/osiedleolesnicacam44kr.jpg
Napisano 11 Kwiecie艅 200619 l Hej Mysle, 偶e te latarnie s膮 za niskie. wyglada jakby cz艂owiek m贸g艂 spokojeni wykr臋ci膰 zar贸wk臋 bez stawania na palce. Dodatkowy efekt klaustrofobii pot臋guj膮 bardzo w膮skie chodniczki o raz super masywne kowbojskie ogrodzenia. My艣l臋, 偶e brakuje w tych wizkach g艂臋bi i przestrzeni. Osiedle sprawia wra偶enie ma艂ego ciasnego (dom na domku) my艣l臋 偶e troch臋 m贸g艂by艣 powalczy膰 z tym zagadnieniem (mo偶e lepiej dobrane kadry? okna po艂aciowe wcale tak nie wygl膮daj膮, obr贸bka blacharska na 艣cianach szczytowych powinna mie膰 swoj膮 grubo艣膰, szprosy w oknach z zasady znajduja si臋 pomi臋dzy szybami albo po ich wewn臋trznej stronie. Najlepiej daja rad臋 samochody. Wklejanie ludzik贸w to delikatna sprawa, wydaje mi si臋 偶e lepiej gdzie艣 na drugim planie wstawi膰 ma艂o widoczn膮 posta膰 ni偶 na pierwszym niemieckiego emeryta w podkolan贸wkach, kt贸ry przyciaga ca艂膮 uwag臋 odbiorcy. Ludzie to zwierz臋ta stadne i b臋d膮 zawsze wi臋ksz膮 uwag臋 zwraca膰 na przedstawiciela gatunku ni偶 na architektur臋.Chyba ze to efekt zamierzony aby odci膮gn膮膰 uwag臋 od tego koszmarnego koloru 艣cian? Og贸lnie po tunningu jest lepiej, ale jeszcze troche brakuje to zadowalajacego poziomu. Kip 艂orkin !
Napisano 11 Kwiecie艅 200619 l Hej. Co do wizki to potrafisz lepiej z tego, co widzia艂em, te ludziki wygl膮daj膮 jak z innej bajki, latarnie s膮 kanciaste jakie艣 i te偶 wydaje mi si臋 za niskie, dach贸wki mugby艣 wymodelowa膰 ( ceg贸wki te偶 bym wymodelowa艂 heheh), ale rozumiem ze scena jest sporawa. Blacha na 艣cianach szczytowych c zreg贸艂y jest zak艂adana na r膮b a, u ciebie jest po prostu p艂asko jak nic no i te okno po艂aciowe zwyk艂y box!! Co do samej architektury to nic nie m贸wi臋:) wiem tyle ze potrafisz wi臋cej.pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecie艅 200619 l Autor szczerze m贸wi膮c wiedzia艂em 偶e scena bedzie spora wi臋c nie zabardzo si臋 przyk艂ada艂em do szczegu艂贸w, na dachach musia艂a by膰 bitmapa ba przy dach贸wkach scene bym zabi艂 kompletnie, zgadzam si臋 z waszymi uwagami . I tak lepiej czuje si臋 w interiorach :-) ale klient zadowolonony wi臋c cel osi膮gni臋ty :-). Scena naprawde jest du偶a i trzeba si臋 nam臋czy膰 aby jako艣 si臋 po niej porusza膰 (i tak wszystko pogrupowa艂em tak aby ukrywa膰 niekt贸re niepotrzebne rzeczy).Dzi臋ki za uwagi. pozdr Marek
Napisano 15 Kwiecie艅 200619 l Scena jest spora bo nie ma do niej projektu oswietlenia powstawiales latarnie w tkich odleglosciach ze nikt nie zasnie bo caly czas bedzie jasno jak w dzien.Nie wiem czy to jakos przeliczalles z inwestorem ale wykonczysz go tymi latarniami ;).Tak powaznie to zrezygnuj z nich maja zle proporcje i sa brzydkie Poszukaj tutaj http://www.sitelighting.com albo gdzie indziej projektow naprawde fajnych lamp.Co do ludzi w PS albo ich rozbluruj zupelnie albo znajdz lepszej jakosci postaci bo teraz zupelnie nie psuja do reszty.Nie komentuje architektury bo jej tu nie ma sam jednak wiem ze nie robi sie renderow tego o sie lubi tylko tego za co placa ;)
Napisano 27 Kwiecie艅 200619 l Je偶eli inwestorowi chcia艂e艣 pokaza膰 mi艂膮 atmosfere na osiedlu domk贸w jednorodzinnych to ci si臋 uda艂o... ale je偶eli to jest wizualizacja projektu, to niech Pan ma Ci臋 w swojej opiece... bo nie jest to do niczego podobne... przyda艂 by si臋 jaki艣 urbanista...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto