luisam Napisano 23 Marzec 2006 Napisano 23 Marzec 2006 musze zrobić kilka szkicy/rzutów czy dało by sie to zrobić w rhino a potem przeniesc to do photoshopa aby je jeszcze troche obrobić ?? wiem ze rhino to program 3d ale moze to jakos da sie pogodzic bo autocada jakos nie trawie a w rhino takie rysunki robi sie bardzo przyjemnie
Bzyku Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 troszke po czasie ale mialem troche malo czasu na przegladanie tu. odp. najlepiej bedzie pewnie zrzucic do .ai or .eps czyli wektorow ale niewiem czy PS otworzy to jako wektory i baziery ale moze byc problem dobrze z takimi plikami radzi sobie Macromedia Fireworks z ktorej mozna przenosic do psd itd a najlepiej by bylo do adobe illustratora
polka dot Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 export do ai trzeba tylko skale wyczuc, ale w psie je rasteryzuje odrazu ale i tak jest bardzo przyjemnie jak sie umie uzyc :D
luisam Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 dzięki wielkie za odpowiedź, szczerze powiedziawszy to już traciłem nadzieje :P rypałem te rysunki w autosketch ale jednak co rhino to rhino; szkoda tylko, że po eksporcie do .ai PS nie trawi wymiarowania zrobionego w rhino
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 skala rysunku zalezy od exportu rhinowego oraz dpi przy imporcie do psa ------------- a to sry :)
luisam Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 @kome nie zrozumielismy się, chodzi mi o te strzałki do pokazania wymiaru rysunku(dimension), nie pamietam jak to sie fachowo nazywa edit ok, już sobie poradzilem, ten illustrator to naprawde fajny programik tylko wydaje mi sie ze przy bardziej skomplikowanych rysunkach jest troche niestabilny (wersja cs2 przy 512 ram)
Rekomendowane odpowiedzi