Gość obo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Zastanawiam się czy jest możliwość aby ramka iframe dostosowywała się do wielkości treści strony którą aktualnie wyświtla (rozmiar w pionie)? Chodzi mi o to aby nie pojawiał się zbędny scrollbar. Wiem że jest jeszcze opcja include dla php, ale narazie szukam innego rozwiązania :) Mam nadzieje że moje pytanie jest w miare zrozumiałe ;) Pozdrawiam
piotrek Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Klikasz w link i chcesz aby do ramki załadowała się nowa strona, a sama ramka zmieniła rozmiar?
vv3k70r Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 get param, ale nie wiem czy strony maja podawane parametry width i height tak zeby je pobrac, nie probowalem nigdy
Gość obo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 mintrill - tak o to mi chodzi, choć chyba jednak nie da się tego zrobić vv3k70r - dzięki, spróbuje, ale chyba się nie da
piotrek Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Korzystjąc z np. JavaScript pewnie dałoby się. Zauważ, że tutaj rozmiar okienka szybkiej odpowiedzi można zmieniać przyciskami. Możliwe, że podobnie dałoby się zmieniać rozmiar ramki, ale należałoby gdzieś przechowywać wielkośc poszczególnych stron, bo tego JavaScript raczej nie potrafi.
Maceo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 no, tutaj to masz zmianę o stałą wartość, co nie jest trudne. Ale podać wymiar całej strony od gory do dołu, raczej jest niemożliwy. Bo co by było jak np. user ma ustawione większe czcionki w przeglądarce. Lipa. Pewnei jest więcej ale... z resztą nikt kto stosuje iframy nie stosuje na tyle "zaawansowanej" techniki. Bo jeżeli umnie to pewnie umie też dojść jak to ominąć...
Rekomendowane odpowiedzi