Napisano 31 Marzec 200619 l Narysowałem krzywą CV zrzutowałem na Planer (Nurbs) i chce extrudować ten nieregularny kształt. Jak to zrobić?
Napisano 31 Marzec 200619 l Na jaką powierzchnię rzutowałeś ten krztałt? jak na nurbs, to extrude możesz zrobić dodając tzn. prowadnicę
Napisano 31 Marzec 200619 l Autor Na Nurbs. A jak mogę zrobić efekt odpadającego tynku w ścianie? Chciałem extrudować ale jak widzę chyba się nie da???
Napisano 31 Marzec 200619 l robisz coś takiego, rysujesz krzywą po której ma iść extrude, następnie jej początek umieszczasz w środku tej krzywej która ma być extrude, zaznaczasz tą krzywą którą rzutowałeś oraz prowadnice, następnie wybierasz o ile się nie mylę: edit nurbs -> extrude
Napisano 31 Marzec 200619 l Autor Wydaje mi się, że nie może być to jakiś skomplikowany zabieg. Chodzi mi o zrobienie planera a w nim płaskiego zaglębienia (dziura w ścianie ale nie na wylot). Nie wiem jak inaczej to nazwać.
Napisano 31 Marzec 200619 l Autor Albo jak wyciąć kształt zrzutowany ale bez jego usuwania. Tak jakbym wycinał nożyczkami???
Napisano 31 Marzec 200619 l Autor Olśniło mnie. Trimowanie z keep orginal. Ale czy to da dobry efekt przy teksturowaniu?
Napisano 31 Marzec 200619 l jak chcesz odwalic tynk plaski- to uzyj edges-cut, wychodzi cacy, a jak chcesz zeby byl przestrzenny to czesc wspolna na booleanie :)
Napisano 31 Marzec 200619 l Autor Poradziłem sobie. Najpierw trimowałem z keep orginal. Przesunąłem wycięty kawałek, krawędzie loftowałem i wyszlo. Ale coś mi się wydaje, że musi być jakaś łatwiejsza technika. Dzięki za pomoc.