morfi Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Narysowałem krzywą CV zrzutowałem na Planer (Nurbs) i chce extrudować ten nieregularny kształt. Jak to zrobić?
FaNTOMAS Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Na jaką powierzchnię rzutowałeś ten krztałt? jak na nurbs, to extrude możesz zrobić dodając tzn. prowadnicę
morfi Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Na Nurbs. A jak mogę zrobić efekt odpadającego tynku w ścianie? Chciałem extrudować ale jak widzę chyba się nie da???
FaNTOMAS Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 robisz coś takiego, rysujesz krzywą po której ma iść extrude, następnie jej początek umieszczasz w środku tej krzywej która ma być extrude, zaznaczasz tą krzywą którą rzutowałeś oraz prowadnice, następnie wybierasz o ile się nie mylę: edit nurbs -> extrude
FaNTOMAS Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 odpadającego tynku mówisz... hm... to ma być do animacji ?
morfi Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Wydaje mi się, że nie może być to jakiś skomplikowany zabieg. Chodzi mi o zrobienie planera a w nim płaskiego zaglębienia (dziura w ścianie ale nie na wylot). Nie wiem jak inaczej to nazwać.
morfi Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Albo jak wyciąć kształt zrzutowany ale bez jego usuwania. Tak jakbym wycinał nożyczkami???
morfi Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Olśniło mnie. Trimowanie z keep orginal. Ale czy to da dobry efekt przy teksturowaniu?
vv3k70r Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 jak chcesz odwalic tynk plaski- to uzyj edges-cut, wychodzi cacy, a jak chcesz zeby byl przestrzenny to czesc wspolna na booleanie :)
morfi Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Poradziłem sobie. Najpierw trimowałem z keep orginal. Przesunąłem wycięty kawałek, krawędzie loftowałem i wyszlo. Ale coś mi się wydaje, że musi być jakaś łatwiejsza technika. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi