Napisano 2 Kwiecień 200619 l czyli mam scene, obracam sobie przyblizam i wszystko pieknie smiga;) ale gdy np. na kompasie nacisne front(obojetnie, na ktoory bede kcal przejsc z oknia perwspektywy) lub nacisne F to dzieje sie cos takiego i nie wiem co jest:|...
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Nie spotkalem sie z takim efektem. Tak sie dzieje w kazdej scenie, czy tylko w jednej? Majce czasem cos odwala i chyba nie ma co szukac przyczyny, tylko reinstalnac od razu;)
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Autor tu jest maly wycinek sceny ktoory to powoduje... usuniecie go niweluje problem ale pytanie dlaczego on robi to co robi?.
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Napisz do Autodeska, to moze sie dowiesz ;P Ja mam taka scene, ze kamera (kompas) zamiast fajnie najezdzac na obiekt, najpierw lata po calej scenie i dopiero konczy bieg na obiekcie.
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Autor nie no problem jest usuniety ... juz jest wszystko dobrze... ale twooj sposoob nie dziala (mintrill) po nacisnieciu kompasu problem sie powtarzal.
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Autor Olać kompas hehe... no wedlug mnie to swietna sprawa ten kompas:|... myslalem ze 4okna znane z 3dsmax'a sa najlepszym rozwiazaniem:P ale gdy pojawil sie ten kompas zrozumialem ze wlasciwie eliminuje potrzebe pracowania w 4 oknach na raz ;)
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Też myślałem, że ten kompas jest fenomenalny do chwili, kiedy podczas pracy z Maya nie zaprzyjaźniłem się z klawiaturą: Naciskasz i przytrzymujesz spację, nieruszając myszą naciskasz i przytrzymujesz LMB, przezuwasz mysz w jedną ze stron (góra, dół, lewo, prawo), puszczasz LMB i spację i gotowe. Wszystko w znacznie krótszym czasie, niż najechanie kursorem na kompas i wycelowanie w odpowiednią "pałeczkę" :) (IMHO) Co prawda nie rowiązuje to głównego problemu przedstawionego w wątku, ale może pomoże go obejść.