Napisano 2 Kwiecień 200619 l Witam! Wakacje co prawda za kilka miesięcy, ale szukać miejsca na wypoczynek nie zaszkodzi. :) Tak czy inaczej wrzucam ostatnio zrobioną scenę. Oczywiście uwagi i komentarze mile widziane. XSI 5.0 (modeling, rendering, kompozycja) render: Mental Ray, użyty FG (i kilka innych...) sprzęt: Athlon XP 1700+, 512 MB RAM Pozdrawiam Endriu_M
Napisano 2 Kwiecień 200619 l no coz, troszke dziwacznie to wyglada. material na pomoscie do wymiany, wszystko jest zbyt regularne, zbyt czyste ,popracuj nad oswietleniem. Pozdrawiam !
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Autor Witam Terrorhead! Trochę zagadkowo napisałeś. Można prosić o jakieś... szczegóły? Szczególnie jeśli chodzi o materiał na podeście - to jest zużyte drewno ze zdrapaną niebieską farbą i akurat do tego materiału trudno mi się przyczepić. pozdrawiam EM
Napisano 2 Kwiecień 200619 l No wiec wszystko wydaje sie takie "sterylne" ta niebieska farba wyglada dziwnie (jest zbyt czysta, naloz na nia jeszcze jakis szum, przybrudz ja troche) to samo dotyczy sie chatki, jest pusta w srodku. Do modelingu raczej nie mam zastrzerzen ale render wymaga jeszcze pracy. Woda nie zalamuje swiatla (a powinna, wloz reke do wanny pelnej wody i zobacz jak to wyglada) a u ciebie slupki pomostu ida prosto w wode i obraz sie nie zalamuje (pewnie dlatego ze jako wode uzyles plane'a z displacemente'm ). Co do oswietlenia, cien jest za ciemny jak dla mnie, dodaj mu wiecej przezroczystosci . Pozdrawiam
Napisano 3 Kwiecień 200619 l Autor Co do załamywania światła nie zgadzam się z Tobą. Po pierwsze dlatego, że niby w którą stronę miały by się te słupki załamać? W lewo? w prawo? Jeśli wstawisz je pionowo do wody, to po prostu są krótsze, ale nie łamią się w którąś stronę. Dodam, że plane nie ma z tym nic wspólnego. Nie wiem, czy to XSI, czy Mental Ray, ale nie ma z tym żadnego problemu (z załamaniem światła). Poza tym jeśli się uważnie przyglądniesz, zobaczysz, że to nie jest cień "na wodzie", tylko na dnie. Pozdrawiam
Napisano 3 Kwiecień 200619 l na dnie brak przebarwień, domek tak jak było to już powiedziane zbyt sterylny i przy pierwszym lepszym sztormie było by po dachu, daj troche plaży przy tym mostku
Napisano 5 Kwiecień 200619 l mi wszystko lezy tylko 2 rzeczy nie:Pusta chatka i materiał na mostku.Szczegulnie ta niebieska farba.;)
Napisano 5 Kwiecień 200619 l Mi wszystko lezy tylko 2 uwagi do:mostku i chatki mostek ten materiał wygląda eeee.....trochę ochydnie chatka pusta!
Napisano 5 Kwiecień 200619 l Oo widze ze nastepny user z Jeleniej. Może jakiś mały meeting zrobimy :) Sorrka za OT, A teraz co do pracki to troszke nudna i taka sztuczna, to pewnie przez tego menela :p khm khm mentala, ale tez textury takie jakieś blade. pozdro i powodzenia
Napisano 6 Kwiecień 200619 l Autor Dziękuję za wszystkie uwagi. Żałuję, że nie mam skanera. Ostatnio robię prace na podstawie jakichś zdjęć, katalogów, wycinków z pracy - tak, żeby podszkolić się w różnych tematach. Ta praca robiona jest na podstawie jakiegoś zdjęcia z magazynu Tele-tydzień, chyba sprzed roku. I właśnie ujął mnie na tym zdjęciu spokój, w zasadzie... nuda... Stary fotel, stare deski, pusty domek... nic się nie dzieje... Taka ta praca miała być. Co do desek i niebieskiej farby... hmmm... Nawet nie wiem co mam powiedzieć i nie wiem co miałbym w nich zmienić. Taka wyblakła, stara, niebieska farba i tyle. Cieszę się jedynie, że nie ma poważniejszych zarzutów. Pozdrawiam wszystkich Endriu_M