Endriu_M Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam! Wakacje co prawda za kilka miesięcy, ale szukać miejsca na wypoczynek nie zaszkodzi. :) Tak czy inaczej wrzucam ostatnio zrobioną scenę. Oczywiście uwagi i komentarze mile widziane. XSI 5.0 (modeling, rendering, kompozycja) render: Mental Ray, użyty FG (i kilka innych...) sprzęt: Athlon XP 1700+, 512 MB RAM Pozdrawiam Endriu_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrorhead Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 no coz, troszke dziwacznie to wyglada. material na pomoscie do wymiany, wszystko jest zbyt regularne, zbyt czyste ,popracuj nad oswietleniem. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu_M Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Witam Terrorhead! Trochę zagadkowo napisałeś. Można prosić o jakieś... szczegóły? Szczególnie jeśli chodzi o materiał na podeście - to jest zużyte drewno ze zdrapaną niebieską farbą i akurat do tego materiału trudno mi się przyczepić. pozdrawiam EM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrorhead Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 No wiec wszystko wydaje sie takie "sterylne" ta niebieska farba wyglada dziwnie (jest zbyt czysta, naloz na nia jeszcze jakis szum, przybrudz ja troche) to samo dotyczy sie chatki, jest pusta w srodku. Do modelingu raczej nie mam zastrzerzen ale render wymaga jeszcze pracy. Woda nie zalamuje swiatla (a powinna, wloz reke do wanny pelnej wody i zobacz jak to wyglada) a u ciebie slupki pomostu ida prosto w wode i obraz sie nie zalamuje (pewnie dlatego ze jako wode uzyles plane'a z displacemente'm ). Co do oswietlenia, cien jest za ciemny jak dla mnie, dodaj mu wiecej przezroczystosci . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu_M Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Co do załamywania światła nie zgadzam się z Tobą. Po pierwsze dlatego, że niby w którą stronę miały by się te słupki załamać? W lewo? w prawo? Jeśli wstawisz je pionowo do wody, to po prostu są krótsze, ale nie łamią się w którąś stronę. Dodam, że plane nie ma z tym nic wspólnego. Nie wiem, czy to XSI, czy Mental Ray, ale nie ma z tym żadnego problemu (z załamaniem światła). Poza tym jeśli się uważnie przyglądniesz, zobaczysz, że to nie jest cień "na wodzie", tylko na dnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 na dnie brak przebarwień, domek tak jak było to już powiedziane zbyt sterylny i przy pierwszym lepszym sztormie było by po dachu, daj troche plaży przy tym mostku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philips Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 mi wszystko lezy tylko 2 rzeczy nie:Pusta chatka i materiał na mostku.Szczegulnie ta niebieska farba.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philips Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Mi wszystko lezy tylko 2 uwagi do:mostku i chatki mostek ten materiał wygląda eeee.....trochę ochydnie chatka pusta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Oo widze ze nastepny user z Jeleniej. Może jakiś mały meeting zrobimy :) Sorrka za OT, A teraz co do pracki to troszke nudna i taka sztuczna, to pewnie przez tego menela :p khm khm mentala, ale tez textury takie jakieś blade. pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu_M Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Dziękuję za wszystkie uwagi. Żałuję, że nie mam skanera. Ostatnio robię prace na podstawie jakichś zdjęć, katalogów, wycinków z pracy - tak, żeby podszkolić się w różnych tematach. Ta praca robiona jest na podstawie jakiegoś zdjęcia z magazynu Tele-tydzień, chyba sprzed roku. I właśnie ujął mnie na tym zdjęciu spokój, w zasadzie... nuda... Stary fotel, stare deski, pusty domek... nic się nie dzieje... Taka ta praca miała być. Co do desek i niebieskiej farby... hmmm... Nawet nie wiem co mam powiedzieć i nie wiem co miałbym w nich zmienić. Taka wyblakła, stara, niebieska farba i tyle. Cieszę się jedynie, że nie ma poważniejszych zarzutów. Pozdrawiam wszystkich Endriu_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 moim zdaniem woda do poprawy, a poza tym fajny obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Mi sie b.podoba, takie cartoonkowe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi