Napisano 4 Kwiecień 200618 l Hola! Chociaż zaglądam na forum od dłuższego czasu, to jest to mój pierwszy sensowny post tutaj. Jakiś czas temu na moje biurko trafił tablet i tak sobie leżał aż zaczął się kurzyć. W końcu jednak zabrałem się do zabawy. Wrzucam obrazek przy którym dłubałem w wolnych chwilach. Jest to w zasadzie moja pierwsza pracka 2D, wyszło jak wyszło, może z biegiem czasu będzie lepiej, proszę o komentarze i surową krytykę. :-) Narzędzie to Photoshop plus szkic ołówkiem na papierze. Inspiracja popłynęła z książki „Bóg Imperator Dune”. Wielka stworkowata postać to tyran Leto... przynajmniej moja wersja - nie jest w pełni wierny opisowi. Natomiast na temat stojącej obok niewiasty nic nie powiem - zachęcam wszystkich do zapoznania się z serią Dune (chociaż pewnie większość powieść Frank’a Herberta już czytała). Pozdrawiam :-) Mój picture: http://usera.imagecave.com/Rabban/Tyrant_medium_1.jpg
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Autor Coś mi tu ludziska nie chcą nic komentować, to chyba jakaś zmowa, czy jak... w dodatku serv nie przyjmuje mi załączników, pewnie jakiś spisek. :-) Ale w sumie ktoś tu chyba zaglądnął, więc dokładam jeszcze szkic, od którego zaczynałem malowanie w Photoshopie: http://usera.imagecave.com/Rabban/scan-02_cut.jpg
Napisano 5 Kwiecień 200618 l jak na pierwszą prackę 2D nie jest źle. popracuj nad anatomią kobiety i nad konstrukcją rąk tyrana. poza tym nie do końca rozumiem co się dzieje w tle. brakuje mi też jakiejkolwiek przestrzeni oddzielającej pierwszy plan od tła. Pozdrawiam
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Autor Dzięki tweety, w sumie nie jest może tragicznie, ale troszkę nad tym siedziałem jakby tak policzyć godzinki... :-) Anatomia kobiety trochę kuleje to fakt, dopiero powoli zagłębiam się w ten temat... Ręce Tyrana w sumie nie miały być jakieś takie rzeczywiste, na dobrą sprawę to zamiast nich powinny być jakieś takie kikuty - pozostałości po kończynach, które zanikają. Dlatego też są takie dziwne. Ale no tak, jak już je wstawiłem to może i powinny posiadać chociaż jakieś zarysy anatomii. Na pewno wyglądało by lepiej. Z tłem miałem spore problemy, namęczyłem się, a i tak wyszło nie za bardzo. Chciałem uzyskać jakiś taki pustyny klimat i sporo zakurzyć ten plac z tyłu. No i właśnie problem z tym pierwszym i drugim planem, też nie mogłem sobie z tym poradzić. W każdym razie muszę jeszcze sporo postudiować, aby jakoś to wyglądało w miarę czytelnie.