Napisano 5 Kwiecień 200619 l Szukałem tego ale nie znalazłem. Problem jest taki, że renderview po zrenderowaniu znika (Render>Render>CurrentPass) przy preview jest ok.
Napisano 5 Kwiecień 200619 l Autor jak np zostawić renderview#1 renderview#2 widoczne, dla porównania? wiesz o co mi chodzi, tak jak w mayi jest możliwośc zachowania ostatniego renderu, w maksie cloneview a w xsi?
Napisano 5 Kwiecień 200619 l Z tego co wiem to się nie da. Ale można zawsze napisac script albo coś. Chyba że to jest hard coded albo coś.
Napisano 5 Kwiecień 200619 l kliknij te dwa ludziki co sie trzymaja za lapki tam na renderze :) render clone view czy jakos tak :)
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie. Ale sam chciałem o coś zapytać , i żeby nie tworzyć nowego wątku zadam swoje pytanie tutaj. A mianowicie jak zrobić , żeby przy renderowaniu obrazków w większych rozdzielczościach wyświetlały się one w trakcie renderowania w skali ? W 3ds na przykład jak renderuje się coś w rozdziałce 1280x1024 to w okienku gdzie pokazywane są postępy renderowania wyświetlany jest obrazek w 1024x768 i u góry jest zaznaczone , że jest to w skali 2:1 ( i kwadracik renderera jest dwa razy mniejszy ). W XSI natomiast jest komunikat , że obraz jest za duży , żeby go wyświetlić. Przepraszam za niejasne wytłumaczenie sprawy ale lepiej nie potrafiłem , może ktoś zrozumie mój problem. :]