Napisano 5 Kwiecień 200618 l Witam. Nic wielkiego ale zrobilem sobie kopareczke. Dojda jeszcze kable i moze wiecej detali ale dzis juz niemialem sily ;] ps. wiem ze gasienice nie sa zbyt dobre ale moze on tez ulegna zmianie. Niemialem dobrych referek, wiec byly robione na wyczucie ;]
Napisano 5 Kwiecień 200618 l przydaloby sie troche spawow dorobic np na lyzce ale i tak wyglada fajnie
Napisano 5 Kwiecień 200618 l koparka, jesli koparki moga byc ladne to ta jest dobra koparka, wyglada prawdziwie
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Z daleka wygląda fajnie ale mam wątpliwości czy jest dość szczegółowa (szczególnie chodzi mi o gąsienice).
Napisano 5 Kwiecień 200618 l ciekawe ciekawe :D czekam na update bo zapowiada sie swietnie :) pozdrawiam !
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Jak Ci się chce, to zaokrąglij trochę kabinę. Już się nie robi tak kańciastych koparek. No i więcej detali. Nieżle wygląda. Czekamy na update'y.Pozdr...
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Acha, i jeszcze mały szczegół mocowanie łyżki to coś nie tak Ci wyszło.Rzucam Ci mały referek.
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Autor dzieki za komenty ;] postaram sie naprawic to co da sie naprawic :P co do gasienic - to wygladaja one tak sobie..z bliska. Ale to model do ogladania z daleka :P
Napisano 6 Kwiecień 200618 l No jeżeli sam model będzie to troche mało detalu :) dodaj tam coś :D jak to cześć scenki bedzie to moze byc ciekawie ;) ps. zibi wszystko da sie naprawić tylko czeba umieć ;)
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Autor true true. Pomyslow i checi czlowiek ma mnustwo ale jak juz sie biore za wykonanie to efekty troche mniej ciekawe :P ale uczyc sie trzeba przez cale zycie. Dzis do po 20 wroce ze szkoly wiec jak bede mial sily to poprawie lyzke. Ma ktos moze jakies szkice dokladnej budowy gasienic ? Wszystkie zdjecia koparek jakie widzialem to byly tam gasienice w blocie i malo widac ;/
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Niezłe. Teraz najtrudniejsza sprawa. Teksturowanie. Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
Napisano 9 Kwiecień 200618 l Nie widzę żadnych buraków :). Zgodzę się z Gedeonem - teraz przed Tobą najtrudniejsza część. Zamieścisz siatkę?
Napisano 9 Kwiecień 200618 l Autor jak skoncze to zamiescze ale niewiem czy jest senes. Jest ona tak nieprofesjonalna i gesta ze nic niewidac :P
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Jakby nie patrzec orginalny temat, nie siedze długo na forum ale jeszcze koparki nie wiedziałem :) Łycha super, mysle że powinnieneś popracowac teraz troche z tyłu kopary: jakis wylot na spaliny, uchwyciki do otwierania klap do silnika i w sumie to ekspertem od koparek nie jestem ale po tej tylnej części sie chyba da chodzic. Wiec jakas poręcz, drabinka. No i w kabinie cos tam do sterowania moglo by wystawac. Patrząc na dokładnos łyżki napewno popracujesz też nad tym. Życzę powodzenia w dalszej pracy.
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Ups przepraszam nie przyglądnolem sie dokładnie, w kabinie są jakieś drążki i fotelik też jest.
Napisano 10 Kwiecień 200618 l kable mają za mało segmentów .. :P to szczegół .. ale jakoś nie widzi mi się gąsienica .. taka złamana w środku .. może lepiej byłoby gęściej ją połamać. Oprócz gąsienicy podoba mi sie całość. Pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Autor no to narazie modelowanie mam za soba. Narazie nic juz niebede zmienial/dorabial. chyba ze mnie cos natchnie ;] teraz sie biore za texturki ;]
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Śpoko kopara :) Nio naprawdę prezentuje się sympatycznie... Powodzenia z texturami, bo to nie będzie proste (ja bym sobie nie porodził :-/)
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Autor nie no mozna wq....a dostac =/ najgorsza i najmniej przyjemna czynnosc to chyba texturowanie. Grrr chce moze ktos to za mnie zrobic ? narazie daje pierwsze przymiarki - kopara ma byc brudna i troche zuzyta. OCZYWISCI dojdzie rdza , brud itp te kolorki to tylko tak na poczatek. W sumie to mecze gasienice - aby byly oblocone itp. Ujdzie to ? ps. W pierwszym poscie bede dawal updaty ;]
Napisano 10 Kwiecień 200618 l fajnie wygląda, jak dla mnie textury OK, nie ma co przeginać, to tylko koparka
Napisano 10 Kwiecień 200618 l moze dorob jej jakies zabrudzenia slady blota itd. fajnie bylo by ja ujrzec taka troche podnisczona
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Autor adek_CG wystarczy przeczytac 2 posty wyzej a bys sie dowiedzial ze takie "cos" mam w planach ;]
Napisano 10 Kwiecień 200618 l ok sorki faktycznie moj blad, moze to dlatego ze dzisiaj jestem jakis lekko rozkojarzony
Napisano 10 Kwiecień 200618 l A może by tak bardziej zróżnicowac materiały na łyżce, gąsienicy i tym czymś na czym ta gąsienica sie porusza. A tak poza tym to fajnie Ci ten materiał wyszedł.
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Niemialem dobrych referek, wiec byly robione na wyczucie Znalazłem identyczną do Twojej, jeżeli robiłes na wyczucie to też bym chciał takie miec:D http://img222.imageshack.us/my.php?image=784pxkoparkawarynskik6117wc.jpg
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Teee ale z Pulpitu to Ty fotek nie wrzucaj ;]. Kopareczka ladna, czekam na tex ;>
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Autor w pierwszej fazie niemialem zadnych referek. potem znalalzem to zdjecie i na nim sie wzorowalem. Staralem sie oddac w miare dobrze ale gasienice mam calkowicie inne (te to powstaly na przykladzie innej kopary ;]) No i niemialem danych co do wymiarow wiec so one takie "na oko" Ale chyba nie prezentuje sie to tak zle ;] tu daje zdjatko na ktorym sie wzorowalem
Napisano 10 Kwiecień 200618 l Teee ale z Pulpitu to Ty fotek nie wrzucaj ;]. ups nowy jestem jeszcze nie do końca sie odnajduje w tym wszystkim. Już poprawione.
Napisano 11 Kwiecień 200618 l ZiBi, już myślałem, że ten obrazek to render, tylko później opis przeczytałem, heh. Wógóle to fajna pracka
Napisano 12 Kwiecień 200618 l coraz fajniej. ale troche chyba przesadziłes z tą mgiełką czy co to w photosh...... bo prawie nie widac detali na łyżce a były w porządku. i nie wiem czemu ale jakos te rendery bardziej przypominają zabawke niż prawdziwą kopare:) może jakies otoczenie i widok kamery z perspektywy człeka pomogą. nom powodzenia w dalszej pracy chyba że już skończyłes??? nie nie sądze:)
Napisano 12 Kwiecień 200618 l Autor http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=364907#post364907 zapraszam osoby zainteresowane :-)