Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć. Mam taki problem:

Otóż włączam sobie edytor materiałów i nie moge zobaczyć ich miniatur zamiast tego widze tylko "nagie" sfery bez tekstur. Dzieje sie tak tylko z materialami z biblioteki materiałów architektonicznych reszta ich jest oki.Nie widac ich tylko w edytorze materiałów kiedy wybiore materiał i naloze go na obiekt i wyrenderuje w dowolnym renderze materiał widac. Jednak brak pogdladu miniatur bardzo utrudnia sprawe bo czesto materiały tworze na bazie juz tych domyslnych w 3dsmaxie.

Od razu mowie ze sprawdzalem problem na wszystkich renderach jakie mam czyli Vray, Mental i Scanline. Przeinstalowywalem 3dsmaxa , takze biblioteki materiałów. Sorki jesli powtorzylem temat ale [przegladalem szybko na forum i nie widzialem podobnego watku.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Czyli jednak nie ma nikogo kto roziwązałby mój problem?? Nikt sie z takim czymś nie spotkał?

Prosze, to dosc utrudnia mi prace

Napisano

sprawdź ścieżki dostępu do bitmap w tych materiałach. może się nie zgadzają.

Napisano
  • Autor

sprawdzalem, sa poprawne. To nie jest raczej problem sciezek bo renderuje te materialy normalnie.

Napisano

Skoro ponowna instalacja nic nie dała to może problem w wersji maxa(ale pewnie nie)? Wiejska intuicja mówi mi, że to może problem sprzętu!

Napisano
  • Autor

Hmmmm, to na pewno tez nie wina sprzetu bo wczesniej wszystko działało ok (czyt. przed ponowna reinstalka systemu), a nic z zasobów sprzętowych kompa nie ruszalem ani tez nie wymieniałem. Poprostu mu sie myknął jakiś kaprys i nie wiadomo jak go rozwiązać