Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :) mojej Karolince po podlaczeniu zsei z netem przez modem wyskakuje poi pewnymc czasie cos takiego

Sytstem windows musi byc uruchomiony ponownie poniewaz usluga zdalne wywolanie procedur (RPC) zostala nieoczekiwanie przerwana

Co to moze byc????? i komp sie wylacza...help!! jak nie znacie odpowiedzi na to pytanie to moze znacie jakas stronke z forum o windowsie xp!

z gory wielkei dzienx z apomoc!!

-pozdro

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to na 100% WIRUS W32.MSBLAST (tak to sie chyba pisze), na

www.microsoft.com/security

znajdziecie lekarstwo.. wirus dotyczy w2000/xp/2003

Napisano

kolejny zadowolony user....

Napisano

No tak od dwoch dni wokolo slysze \"... moj komp wylacza sie po wyswietleniu komunikatu...\" :) Ja sam tez sie zarazilem przez modem. To pierwszy wirus, ktory zaatakowal na tak szeroka skale, dobrze ze mozna go bez problemu usunac.

Brawa dla panow w Microsoftu za kolejna dziure w systemie...

pozdr

Napisano

to mi przypomina czasy windozy 95 i roznego rodzaju nuke\'i na port bodajze 139.

Ale w XP dziura byla powazniejsza, a caly system chodzi wolniej:(

Chopaki z MS cofaja sie w rozwoju (nie wiem czy dac usmiech, czy :( )

Windows 2000 Pro Rula (oczywista z service packiem 3)

Napisano
  • Autor

Witam :) qrcze..sciagnalem cosik na tego wiruska zze strony microsoftu ale gdy chce to zainstaowac wyskakuje mi komuinikat ze nie moze zainstalwoac bo jezyk ten co mam zainstalowany (polski) nie zgadza sie z tym co che zaisntalwoac :Pale mam instalke nortona antivira ale z 2002 poradzi sobie z tym? czy szukac innego rozwiazania? pozdro

Napisano

A U MNIE OBJAWY TEGO WIRUSA TO:

błąd SVCHOST.EXE + zamkniecie go

niemoznosc przesuwania, kopiowania i wklejania plikow... hehe t wiec jak system robil shutdown w 30 sekund w XP to jest to kolejny dowod na wyższoscia 2000 na XP

Napisano

W32.Blast.Worm

[lol2][rotfl2] kurcze rozłączał mnie z netu po 3 minutach , a potem resetował kompa

[lol2]

Jak chcesz ściągnąć patcha do windowsa to musisz ściągnąć PL wersję. Jak masz juz ściągać EN wersję to kliknij po prawej stronie na LANGUAGE i zmień język na PL. To wszystko. Oczywiście najnowsze bazy anytira mile widziane :D

Napisano

też to miałem goowno :)

wiecie że w kodzie zawierał przesłanke do The Billa :)

Napisano

I u mnie blasterek zagoscil.

Jednak najpierw uzylem naredzia symantecu do usuwania, a potem latka pod winde 2000 i teraz super chodzi.

najsmieszniejsze jest to ze calosc sie zdarzyla po wymianie kosci pamieci. sprawile sobie noweczki Kingstone DDR 400 256 mega i takie 2 sobie wkladam i zeby popatrzec jak szusuja a tu zonk. Sam walczylempotem komp do serwisu i wszysdtko ok, az do wlaczenia kabla sieciowego. To dzwonie do tych od netu, a oni mowia ze to wina karty sieciowej. Wynienilem moje realtekowe gonwo na inne na gwarancji, a tu dalej to samo (2 dni czekalem na aktywacje netu). i dopiero teraz zajarzylem co to jest.

Wicie co Forum rzadzi.

A poza tym powiem wam ze Dual DDR ram rzadzi, w benchmarkach powymianie szybkosci na ddr 400 i odpaleniu duala jest 30-40 % przyrost mocy ogolnej (CPU, grafa no i ramik) na procke P4 na magistralce 800 mhz. Polecam wam wszystkim

Napisano
  • Autor

jkqby ktos mial problem z tym gownem to i nie wieidzal jak sobie poradzic to mata LINKA do patcha pod winda XP w jezyku polskim:)

dzienx wam wszystkim za odpowiedz..rzeczywiscie forum RULEZ!!

-pozdro

Napisano

Ale nie rozumiem - JEDEN WIRUS A TAK ROZNE OBJAWY? Ani mi sie komp nie resetowal ani rozlaczal z netem, a nie zamykal sie po 30 sekudnach... A mialem dokladnie tego samego wirusa....

Napisano

Karawan mialem te same objawy co ty. Objawy zalezaly od system,u. ja mielaem 2000 i takie same jak ty, a jak sprawdzalem na xp to byly jak u Baryla.

Napisano

Win2000 górą :D[lol]

Napisano

witam

a posiada ktoś z was pakiet z tpsa? jeśli tak, to nie łączcie się przez tą %^$&*%*#$ aplikację dostępową!!! Loodzie! Przez 2dni wyrąbywało mnie z netu i resetowało kompa - potem wywaliłem tom aplikację (ndal mając tego wirusa) i wszycho działało w miarę wporzo, ale i tak mam tom łatkę już zainstalowaną :) ktoś mi zresztą mówił że z samej tepsy mówili że nie jest ona najwyższej jakości

:( pozdro

Napisano

ja mam 45 godzin

sluchaj - facet z hotline mowil mi zeby nie uzywac tego bo to g****o jest i zeby samemu skonfigurowac polaczenie. Do tej pory tak mam ;)

Napisano

Eeeee tam Linux Rulez :D

Niestety z tego co wiem 3d max jest tylko pod wina wiec jestem zmuszony uzywac tego goowna...

Napisano

a ja blastera nie milam a prawde mowiac niegrozny bo nieciekawie napisany po 2 nie lubie xpee

tak niestetymax leci pos windowswem :/

a linuxa taz lubie suse 8.1 mam

Napisano

tak na marginesie: po co wy korzystacie z XP ??? jenyy...

ja mam windows Server2003 - CUDO !!! - wystarczy tylko go \"przerobic\" na workstation - i juz mozna nawet grac , sluchac muzyki itd...

Napisano

trzeba sciagnac z polsiej strony microsoftu dwa patche ( cos o zdalnych procedurach) i podczas ich instalacji trzeba odlaczyc neta, wtedy sie poprawnie zainstaluja i problem zniknie