Napisano 10 Kwiecień 200618 l Witam, mam problem z dodaniem mojego effectu do konkretnego obiektu, wciaskajac klawisz "8" dodalem efect ( w zakladce atmosphere ), Fire efect, ale chodzi mi o to, w jaki sposob moge go dodac do danego obiektu ( w Tutorialach bylo napisane ze za pomoca klawiszu "pick Gizmo" natomiast nigdzie nie moge Jego znalesc ) bardzo prosze o pomoc
Napisano 10 Kwiecień 200618 l 1. To musi być stary tut, combustion to stara nazwa na fire effect. Pick gizmo znajdziesz po jego dodaniu. 2. Do tego musisz użyć Bind to Space Warp- znajdziesz go na Main Toolbar (ten co się chowa i pojawia od alt+6) po lewej stronie. Potem wskazujesz wiatr, trzymając lewy klawisz myszy przeciągasz na PArray, lub też zaznaczasz PArraya, wciskasz h i z listy wybierasz wiatr. Btw. Wiatr to nie parametr.
Napisano 11 Kwiecień 200618 l Autor tak, otwieram enviroment (klawisz 8) , dodaje juz Fire efect i nigdzie nie moge znalesc tego pick gizmo, bardzo prosze o wskazowke
Napisano 13 Kwiecień 200618 l Aby dodac gizmo musisz przejsc do zakładki HELPERS i wybrac z rozwijanej listy ATMOSPHERICS i z tej grupy wstawic jakies GIZMO i pozniej je kliknac Hmmmm, Gotham, sorki ale nie bardzo rozumie dlaczego mowisz mu o czasteczkach skoro mowimy o gizmach??
Napisano 13 Kwiecień 200618 l Acha, no luzik. Sorki, ale nioe widac tego. POzdrawiam i przepraszam ;)