Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jestem kompletnym daltonistą muzycznym i mało się znam na oporach rezystancjach i audiofilskich maszynach.

Jednak muszę posiąść jakiś w miare tani sprzęt do nagrywanie dźwięków natury oraz ulicy.

Tu pojawia sie moja prośba, aby wytrawni forumowicze podpowiedzieli jaki mikrofon wybrać i dyktafon/mp3player aby w miarę wiernie (bez trzasków, szumów i przekłamań) móc rejestrować dźwięk w formie cyfrowej na potrzeby animacji.

Wyprzedzająć pytania: limit gotówkowy to około 600-800 zł.

Jeżeli są rozwiazania godne uwagi bez zewnętrznego mikrofonu to też chętnie się zapoznam.

Licze na pomoc i wskazanie konkretnych modeli sprzętu lub chociaż podpowiedź jakimiż to tajemniczymi symbolami trzeba się kierować przy ich zakupie? Ohmy, ampery, niutony, pascale, kilożule, srebrne końcowki ? cokolwiek

pozdrawiam i liczę na pomoc

Zdeno

p.s. pamiętam że kiedyś na tym forum był taki wątek, ale nie mogłem się doszperać ..

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dziękuję serdecznie za tak pełną i profesjonalną odpowiedź.

Cel do którego potrzebuję takiego sprzętu nie jest niestety wart takich pieniędzy tak też bardziej liczyłem na dobranie jakiegoś dobrego mikrofonu i mp3 playera, może ktoś mnie jeszcze pokieruje, albo Mellodeque mi podpowie coś bardziej amatorskiego? Choć pewnie za takie pieniadze to i tak wszystko jedno co kupię i tak bedzie taka sama telenowela.

Dzięki jeszcze raz i Wesołych świąt życzę !