karlos18 Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 jak mam zrobic cos takiego nie wiem jak mam zrobic krzywa ktora narysowalem czerwona linia. musze obrysowac ksztalt objektu wewnatrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 duplikujesz te edgesy (Duplicate Edge-DupEdge) potem offsetujesz krzywe (Offset) i powinno grac tyle ze muszisz dodatkowo pofilletowac bo masz brak ciaglosci na koncach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos18 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 hmm zdublowalem te krawedzie ale jak chce wziac offset to moge zaznaczyc tylko pojedynczy "segment" a nie caly obrys. mozesz mi dokladniej powidziec jak mam to pofiletowac ? bede wdzieczny. ------------- juz zrobilem, polaczylem wszystkie te pojedyncze krzywe w jedna grupe i pozniej wzialem Join. moze tak byc? czy beda pozniej jakies problemy? dupa. wyszlo cos takiego konce nie sa zwiazane i sie porozlasilo to jak wzialem offset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Na chłopski rozum to będzie tak : group i join ? musisz posplitowac (komenda split) te krzywe co masz zaznaczone w kółeczkach, nic nie grupuj tylko wez to dokładnie posplituj, potem wywalic te niepotrzebne kawałki i wtedy dopiero filetowac lub joinowac . To co masz czerwone musisz wywalic, a w miejscy połączen krzywych filetowc - musisz miec tylko te zielone kawałki i reszte krzywych bez tych czerwonych baboli. Musisz przerobic podstawy bo widze że ty podstawowych funkcji nie znasz :( http://www.picfury.com/u/rino-1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos18 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 dzieki. poprobuje. a teraz mam inny problem. zrobilem model wzmacniacza unitry w rhino i za cholere nie wiem jak go dobrze wyeksportowac do maxa zeby zrobic rendery. wyeksportowalem go ale wszystko sie wali w maxie. ukrywam obiekt i np zostaja po nim filety krawedzi. jakby to sie kupy nie trzymalo. nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 imho problem jest w tym ze nie zjoinowales calego obiektu, albo przy eksporcie dales jagged seams. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi