Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Witam W wolnej chwili postanowiłem się pobawić z tym logo. Niestety przyjechałem z wakacji dopiero w niedziele a termin robienia prac mija 20 sierpnia (środa) tak wiec czasu duzo nie miałem. :( No ale jak zabawa to zabawa :)... Poniżej przedstawie jedna koszulke i same logo Pozdrawiam Pionier [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 logo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 koszulka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Ogolnie ok. Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych. Dopracuj i mysle ze bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 Originally posted by mORPH Ogolnie ok. Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych. Dopracuj i mysle ze bedzie ok. w ktorym miejscu, mozesz dokladniej....? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Pewnie ze moge :) 1. POstrzepione krawedzie lub jakis dziwny noise na kocu literki D najade sie to do porawki bo logo powinno zawierac proste ksztalty i linie. 2. color mode - pewnie robione w rgb?? Tak mi sie wydaje moge sie mylic. jesli tak sprobuj w Pantone a na pewno w zwyklym CMYK. 3. Rozdzielczosc, za duzo poz miejszeniu np. na papier logo bedzie nieczytelne. 4. Cienie Cienie sa niekonsekwentne. Albo wszystko jest zacienione albo nic. Poza tym lcyferka 3 jest dziwnie ociniowana bo wynikaloby ze zrodlo swiatla znajduje sie z przodu a jest to nienaturalne. kloci sie to z literka D ktora jest zacieniowana wewnatrz, a poza tym ustawiona pod katem wymagalaby 2 zrodla swiatla. Jest to nielogiczne niemozliwe i niekonsekwentne. 5. Plaszczyzna No walsnie. Wydaje sie ze literki na czyms \"stoja\". jedna wszystko jest biale. jabym zmienil tlo i sprobowal z jakas plaszczyzna. Kolor moze byc jasny szary lub jakies losos czy takie rzeczy, wazne zeby byl delikatny. 6. Kolory Kolorki nie sa zywe. To chyba tyle :) To takie detale, ale koncepcja jest dobra. Jak poprawisz powinno by super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 i inny kolor \"tla\", juz cmyk nie rgb :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Srobuj uzyc palety barw PANTONE. Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 Originally posted by mORPH Srobuj uzyc palety barw PANTONE. Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie wstyd przyznac ale zapytam, paleta barw PANTONE ?. Rozdziałka ?, nie wiem gdzie ma byc \"widnokrag\" i plaszczyzna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 i jeszcze na koszulce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stan Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Witam. Poczytaj sobie na tym forum \"Mini-wykład na temat projektowania logo od strony koloru\" (Autor: Adso of Yora). Fajna dyskusja, gdzie możesz się dowiedzieć o kolorkach, paletach itp. Pracki nawet spoko (może troche chaotyczne[co?]) Pozdrawiam Pionier, pozdrawiam mORPH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Sierpień 2003 Share Napisano 20 Sierpień 2003 Jak dla mnie logo jest fajne i z graficznego punktu widzenia na koszulce prezentuje się rewelacyjnie, ale nie wiem czy nie nazbyt .. nachalnie. Nie lubię się afiszować i wolę trochę subtelniejsze przesłanie, a tak człowiek zamienia się w chodzącą reklamę. Chociaż jakby nie patrzeć - ładną reklamę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 20 Sierpień 2003 Share Napisano 20 Sierpień 2003 Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :) Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2003 Originally posted by MareG Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :) Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter. pozdr hehe logo Radia Katowice, na oczy tego nie widziałem [lol2]. Zawsze mozna kolory zmienic zeby nie przypominało loga \"Solidarności\" :D [lol2] Pozdro thx za komentarze.. [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi