Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

W wolnej chwili postanowiłem się pobawić z tym logo. Niestety przyjechałem z wakacji dopiero w niedziele a termin robienia prac mija 20 sierpnia (środa) tak wiec czasu duzo nie miałem. :( No ale jak zabawa to zabawa :)...

Poniżej przedstawie jedna koszulke i same logo

Pozdrawiam

Pionier [piwo]

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogolnie ok.

Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych.

Dopracuj i mysle ze bedzie ok.

Napisano
  • Autor
Originally posted by mORPH

Ogolnie ok.

Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych.

Dopracuj i mysle ze bedzie ok.

w ktorym miejscu, mozesz dokladniej....? :)

Napisano

Pewnie ze moge :)

1. POstrzepione krawedzie lub jakis dziwny noise na kocu literki D najade sie to do porawki bo logo powinno zawierac proste ksztalty i linie.

2. color mode - pewnie robione w rgb?? Tak mi sie wydaje moge sie mylic. jesli tak sprobuj w Pantone a na pewno w zwyklym CMYK.

3. Rozdzielczosc, za duzo poz miejszeniu np. na papier logo bedzie nieczytelne.

4. Cienie

Cienie sa niekonsekwentne. Albo wszystko jest zacienione albo nic. Poza tym lcyferka 3 jest dziwnie ociniowana bo wynikaloby ze zrodlo swiatla znajduje sie z przodu a jest to nienaturalne. kloci sie to z literka D ktora jest zacieniowana wewnatrz, a poza tym ustawiona pod katem wymagalaby 2 zrodla swiatla. Jest to nielogiczne niemozliwe i niekonsekwentne.

5. Plaszczyzna

No walsnie. Wydaje sie ze literki na czyms \"stoja\". jedna wszystko jest biale. jabym zmienil tlo i sprobowal z jakas plaszczyzna. Kolor moze byc jasny szary lub jakies losos czy takie rzeczy, wazne zeby byl delikatny.

6. Kolory

Kolorki nie sa zywe.

To chyba tyle :)

To takie detale, ale koncepcja jest dobra. Jak poprawisz powinno by super :)

Napisano

Srobuj uzyc palety barw PANTONE.

Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie

Napisano
  • Autor
Originally posted by mORPH

Srobuj uzyc palety barw PANTONE.

Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie

wstyd przyznac ale zapytam, paleta barw PANTONE ?.

Rozdziałka ?, nie wiem gdzie ma byc \"widnokrag\" i plaszczyzna ??

Napisano

Witam.

Poczytaj sobie na tym forum \"Mini-wykład na temat projektowania logo od strony koloru\" (Autor: Adso of Yora). Fajna dyskusja, gdzie możesz się dowiedzieć o kolorkach, paletach itp.

Pracki nawet spoko (może troche chaotyczne[co?])

Pozdrawiam Pionier, pozdrawiam mORPH.

Napisano

Jak dla mnie logo jest fajne i z graficznego punktu widzenia na koszulce prezentuje się rewelacyjnie, ale nie wiem czy nie nazbyt .. nachalnie.

Nie lubię się afiszować i wolę trochę subtelniejsze przesłanie, a tak człowiek zamienia się w chodzącą reklamę. Chociaż jakby nie patrzeć - ładną reklamę :)

Napisano

Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :)

Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter.

pozdr

Napisano
  • Autor
Originally posted by MareG

Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :)

Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter.

pozdr

hehe logo Radia Katowice, na oczy tego nie widziałem [lol2]. Zawsze mozna kolory zmienic zeby nie przypominało loga \"Solidarności\" :D [lol2]

Pozdro

thx za komentarze.. [piwo]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności