Napisano 19 Sierpień 200321 l Witam W wolnej chwili postanowiłem się pobawić z tym logo. Niestety przyjechałem z wakacji dopiero w niedziele a termin robienia prac mija 20 sierpnia (środa) tak wiec czasu duzo nie miałem. :( No ale jak zabawa to zabawa :)... Poniżej przedstawie jedna koszulke i same logo Pozdrawiam Pionier [piwo]
Napisano 19 Sierpień 200321 l Ogolnie ok. Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych. Dopracuj i mysle ze bedzie ok.
Napisano 19 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by mORPH Ogolnie ok. Mysle ze calosc wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych. Dopracuj i mysle ze bedzie ok. w ktorym miejscu, mozesz dokladniej....? :)
Napisano 19 Sierpień 200321 l Pewnie ze moge :) 1. POstrzepione krawedzie lub jakis dziwny noise na kocu literki D najade sie to do porawki bo logo powinno zawierac proste ksztalty i linie. 2. color mode - pewnie robione w rgb?? Tak mi sie wydaje moge sie mylic. jesli tak sprobuj w Pantone a na pewno w zwyklym CMYK. 3. Rozdzielczosc, za duzo poz miejszeniu np. na papier logo bedzie nieczytelne. 4. Cienie Cienie sa niekonsekwentne. Albo wszystko jest zacienione albo nic. Poza tym lcyferka 3 jest dziwnie ociniowana bo wynikaloby ze zrodlo swiatla znajduje sie z przodu a jest to nienaturalne. kloci sie to z literka D ktora jest zacieniowana wewnatrz, a poza tym ustawiona pod katem wymagalaby 2 zrodla swiatla. Jest to nielogiczne niemozliwe i niekonsekwentne. 5. Plaszczyzna No walsnie. Wydaje sie ze literki na czyms \"stoja\". jedna wszystko jest biale. jabym zmienil tlo i sprobowal z jakas plaszczyzna. Kolor moze byc jasny szary lub jakies losos czy takie rzeczy, wazne zeby byl delikatny. 6. Kolory Kolorki nie sa zywe. To chyba tyle :) To takie detale, ale koncepcja jest dobra. Jak poprawisz powinno by super :)
Napisano 19 Sierpień 200321 l Srobuj uzyc palety barw PANTONE. Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie
Napisano 19 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by mORPH Srobuj uzyc palety barw PANTONE. Popracuj nad cieniami. Co z rozdzialkom?? Tlo w miare ale jeszcze pomysl o \"widnokregu\" i plazczyznie wstyd przyznac ale zapytam, paleta barw PANTONE ?. Rozdziałka ?, nie wiem gdzie ma byc \"widnokrag\" i plaszczyzna ??
Napisano 19 Sierpień 200321 l Witam. Poczytaj sobie na tym forum \"Mini-wykład na temat projektowania logo od strony koloru\" (Autor: Adso of Yora). Fajna dyskusja, gdzie możesz się dowiedzieć o kolorkach, paletach itp. Pracki nawet spoko (może troche chaotyczne[co?]) Pozdrawiam Pionier, pozdrawiam mORPH.
Napisano 20 Sierpień 200321 l Jak dla mnie logo jest fajne i z graficznego punktu widzenia na koszulce prezentuje się rewelacyjnie, ale nie wiem czy nie nazbyt .. nachalnie. Nie lubię się afiszować i wolę trochę subtelniejsze przesłanie, a tak człowiek zamienia się w chodzącą reklamę. Chociaż jakby nie patrzeć - ładną reklamę :)
Napisano 20 Sierpień 200321 l Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :) Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter. pozdr
Napisano 20 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by MareG Za bardzo przypomina \"Gazete Wyborcza\" albo logo Radia Katowice. Drazni mnie ten zestaw kolorystyczny - taki patriotyczny jakis eee :) Po prostu jakos nie pasuje do serwisu poswieconego grafice. Ma jakis taki wlasnie \"gazetowy\" charakter. pozdr hehe logo Radia Katowice, na oczy tego nie widziałem [lol2]. Zawsze mozna kolory zmienic zeby nie przypominało loga \"Solidarności\" :D [lol2] Pozdro thx za komentarze.. [piwo]