klower Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 hi czy ktos sie moze orientuje gdzie w polsce jest farma renderujaca animacje komp. slyszalem pogloski ze gdzies pod krakowem ze sprzetem za 1 mln zl. prawda to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 nic mi o tym nie wiadomo ale ktos sie chwalil ze chyba eversi maja jakas render faremke :) mieszcza sie oni w bialymstoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owca Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 ja nie mam pojęcia. pytałem babci ale też nie wiedziała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Evermotion mają renderfarmę: 77Ghz o ile coś się nie zmieniło. W wątku LIghtContest PENdzel demonstrował wizkę "classroom" wyrenderowaną na tym sprzęcie w ok 3,5 h. Poszperaj: strony 18-20. Nie wiem za ile wypożyczą Ci farmę, ale zawsze możesz napisać do PENdzla i zapytać :] Pozdrawiam [++] owca: piłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 tweety - animacje renderowali 3.5h czy stila - bo nie widze i czym vrayem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 stilla, vrayem, w rozdziałce 3500x2000 px Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 to ja wiem czy to szybko :| raczej zakwalifikował bym do 'bardzo wolno' no chyba że naprawde ten renderek wyglada. To przeszło 20 komputerów nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 łups! eee... sorki: coś mi się poje..ło: czasy jak powyżej. to było renderowane tylko na częśći farmy, czyli nie pełna moc obliczeniowa. inna kwestia jest taka, że ustawienia LC i IRR PENdzel uważa za niewłaściwe a zo ca tym idzie finalna wersja z texturami i właściwymi ustawieniami będzie trwać trochę dłużej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 no teraz to rozumiem bo wczesniej to tak napisałeś że wszysło jak by na comodorkach tam pracowali ;| no jak na taką jakośc to teraz powiem ze szybko. Inny dobry serwis oferujący usługe renderfarm ale zagraniczny to http://www.arkadin.biz/ - Remote Matador Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 tweety: obecnie jest 9xPen D (2,8Ghz), 2GB DDR. Tamten render nie trwal 3 godziny ale 40 minut ;)... teraz byloby jakies 20 minut hindus: renderowales kiedykolwiek uzywajac QMC + LC :P... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 dlatego się poprawiłem ;) BTW: na jakich zasadach byście wypożyczyli farmę? ile to kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 no wlasnie. bo pewnie bede mial do wyrenderowania animke budynku z zewnatrz. ok 3 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orgi Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Właśnie dzięki dotacji z UE uruchamiamy polska farmę renderująca na 288 nodów procesory Xeon5650 po 64 GB na noda. Aktualnie się instalujemy w Toruniu, nie mamy nawet strony internetowej, ale można już wyszukac nasz profil na Facebooku - "Copernicus Computing". Mamy 4 lata doświadczenia w tym biznesie, świetny zespół i planujemy konkurować z najlepszymi na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajrot Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 https://www.facebook.com/copernicuscomputing?ref=stream O ten fb chodzi? Ostatni wpis z listopada, w Kanadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orgi Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Nie- tamto to nawet nie wiem co to jest https://www.facebook.com/pages/Copernicus-Computing/477916122345410?fref=ts siedziba Toruń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 odkopać wątek sprzed 8 lat... gratuluję! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi