Napisano 23 Kwiecień 200618 l Witam Chciałbym sie dowiedzieć czy jest jakis plugin do redukcji ilości poly w 3dmax, chodzi mi o zbedne polygony ktorych praktycznie nie widac a nie potrzebie dodatkowo sa renderowane, jest taki program ale zewnetrzny co nie za bardzo mi pasuje :/ "rational reducer" i wlasnie chcialbym sie was spytac czy jest jakis plugin 9taki jak ten programik) do maxa ktory poprostu by zredukawal ilosc polygonow bez utraty na jakosci modelu
Napisano 23 Kwiecień 200618 l jest modyfikator 'optimize', jednak najlepszym sposobem jest ręczne usuwanie.
Napisano 23 Kwiecień 200618 l ja odrazu odradzam optimize... "skutecznie" to on nic nie usunie... ręcznie jest usuwac najskuteczniej ale bardzo niewygodnie. pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor no własnie w tym rzecz aby nie usuwać ręcznie, bo siatka jest tak gęsta że nic nie widać, a ręcznie to można by narobic za duże szkody, widocznie zostaje tylko rational reducer, choc czasem jsa jakies problemy przy eksporcie i imporcie, dlatego myslalem ze jakis plugin by rozwiazal sprawe ale chyba takiego nie ma :p