merv_ Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Witam... postanowiłem pobawic się pluginami do maxa... zaciekawił mnie Glu3D... I zrobiłem sobie taką animację... ale dopiero sie renderuje... dodam za chwile (dłuuuuższą) link do animacji, tylko dajcie mi link do jakiegos darmowego serwisu hostingowego (byle nie rapidshare.de :) )
merv_ Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 chyba bede musial uzyc rapidshare'a... ale render itak jeszcze troche potrwa... 1,5 godz czy cos takiego
merv_ Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 http://rapidshare.de/files/18757426/GlutRender.avi.html macie linka cffaniaki... animacja krótka (kilka sekund) 12MB ale chodzilo mi o jakosc obrazu... a pozatym to tylko test gluta xD
Knysha Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Hmm czekalem 4min na 2sekundowa animacje wlewanej wody do polmiska? Chyba przestane sciagac animacje, bo coraz czesciej sa malo ciekawe, coraz wiecej waza i coraz krocej trwaja -.-"
merv_ Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 mi tylko chodzilo o test gluta... a potem moze srobie cos ciekawszego z nim... dzisiaj juz nie mialem czasu bo sie zajmowalem czyms co jak sie zrobi lepsze to moze trafi do bitwy :D... komentujcie!!
FaNTOMAS Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Wiesz jak by to nie był plugin to jeszcze bym nie miał żalu że ściągałem, ale w tym wypadku to aż mi zwieracze puszczają z frustracji. Nie rozumię poco pokazywać ten test, skoro z strony producenta można pobrać filmiki i interesujące mnie fakty na temat glue 3d. Mogłeś już zrobić chociaż coś krótkiego i głupiego, że woda gasi płomień, albo że ten glue 3D się zapala, albo udaje benzynę.
kannu Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 serwusik :) Fantomas - dzieki za recenzje . Nie sciagam. :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
merv_ Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Napisano 24 Kwiecień 2006 :P ej moze nie bede uzywal pluginów jak znajde jakis ciekawy tutorial jak nadawac super sprayowi czy jakiemu kolwiek innemu emiterowi practicleów surface :)) wtedy bedzie wporzo xD a i kopmresowac sie nauczylem (chyba) xD
FaNTOMAS Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Po co tutorial? Samemu może spróbuj ? Zawsze będzie większa satysfakcja - tak jest przynajmniej w moim przypadku
merv_ Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 juz próbowalem ale mi sie cos z 3dsem stalo...... A tak pozatym, FaNTOMAS ile dales za kompa :D (razem z plyta glowna bez dysku)... a propos problemu: jak mam narzedzie Move to nie moge ruszac obiektów w pionie.... ma ktos jakis pomysl? aha i jakiego emitera uzywac najlepiej zeby mozna bylo wywolylac kolizje?
FaNTOMAS Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Kurcze szkoda, że to 3d max - takto ci nie pomogę od strony technicznej, ale jak by to była MAYA :), może się pokusisz o zmianę softu ? :P Co do Kompa to sporo, policzyć to możesz w komputroniku :), dodając z jakiś 1000-1500 zł bo ja to kupiłem zaraz po ukazaniu się tego wszystkiego na rynku, jednym słowem przepłacałem, ale było i jest warto, jednym słowę mnie ciągle mało :) teraz wymieniam ramy na 8 GB - jak będę miał kasę :) bo teraz spłacam ten sprzęt :) Pozdrawiam i pracuj dalej! p.s (sorka że poza tematem) Płytka to: Gigabyte GA-K8N Pro-SLI nVidia nForce4-SLI Dyski to SEGATE 80+120+160+160 SATA II więc ich cenę możesz odliczyć, resztę to wiadomo. Nie liczę do ceny kompa chłodzenia, które mnie i tak sporo kosztuje, bo kręcony komp się tak grzeja jak piec, a hałasa jaki :) miałem 15 wentylatorów z czego 2 było 120mm ograniczyłem ich liczbę do 8 i chłodzenie wodne własnej roboty co też dużo kosztuje niestety.
merv_ Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 no to niezle... a Mayka ma jakis trial albo cos bo sobie zobacze co to za soft i sie moze przezuce... O boze... poszukam w Googlach (sie bede pytal jak tuman)... i uwogo: Please Wait Whitle The Install Wizard installs Maya 7.0 Personal Learning Edition. Copying new files!!
kannu Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 serwusik :) a mi sie wydaje, ze takie rzeczy powinny byc w innym dziale. Nie wiem w jakim - ale napewno nie w animations. Może trzeba zmienic regulamin. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi