Napisano 23 Kwiecień 200618 l Witam... postanowiłem pobawic się pluginami do maxa... zaciekawił mnie Glu3D... I zrobiłem sobie taką animację... ale dopiero sie renderuje... dodam za chwile (dłuuuuższą) link do animacji, tylko dajcie mi link do jakiegos darmowego serwisu hostingowego (byle nie rapidshare.de :) )
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor chyba bede musial uzyc rapidshare'a... ale render itak jeszcze troche potrwa... 1,5 godz czy cos takiego
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor http://rapidshare.de/files/18757426/GlutRender.avi.html macie linka cffaniaki... animacja krótka (kilka sekund) 12MB ale chodzilo mi o jakosc obrazu... a pozatym to tylko test gluta xD
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Hmm czekalem 4min na 2sekundowa animacje wlewanej wody do polmiska? Chyba przestane sciagac animacje, bo coraz czesciej sa malo ciekawe, coraz wiecej waza i coraz krocej trwaja -.-"
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor mi tylko chodzilo o test gluta... a potem moze srobie cos ciekawszego z nim... dzisiaj juz nie mialem czasu bo sie zajmowalem czyms co jak sie zrobi lepsze to moze trafi do bitwy :D... komentujcie!!
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Wiesz jak by to nie był plugin to jeszcze bym nie miał żalu że ściągałem, ale w tym wypadku to aż mi zwieracze puszczają z frustracji. Nie rozumię poco pokazywać ten test, skoro z strony producenta można pobrać filmiki i interesujące mnie fakty na temat glue 3d. Mogłeś już zrobić chociaż coś krótkiego i głupiego, że woda gasi płomień, albo że ten glue 3D się zapala, albo udaje benzynę.
Napisano 23 Kwiecień 200618 l serwusik :) Fantomas - dzieki za recenzje . Nie sciagam. :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 24 Kwiecień 200618 l Autor :P ej moze nie bede uzywal pluginów jak znajde jakis ciekawy tutorial jak nadawac super sprayowi czy jakiemu kolwiek innemu emiterowi practicleów surface :)) wtedy bedzie wporzo xD a i kopmresowac sie nauczylem (chyba) xD
Napisano 24 Kwiecień 200618 l Po co tutorial? Samemu może spróbuj ? Zawsze będzie większa satysfakcja - tak jest przynajmniej w moim przypadku
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor juz próbowalem ale mi sie cos z 3dsem stalo...... A tak pozatym, FaNTOMAS ile dales za kompa :D (razem z plyta glowna bez dysku)... a propos problemu: jak mam narzedzie Move to nie moge ruszac obiektów w pionie.... ma ktos jakis pomysl? aha i jakiego emitera uzywac najlepiej zeby mozna bylo wywolylac kolizje?
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Kurcze szkoda, że to 3d max - takto ci nie pomogę od strony technicznej, ale jak by to była MAYA :), może się pokusisz o zmianę softu ? :P Co do Kompa to sporo, policzyć to możesz w komputroniku :), dodając z jakiś 1000-1500 zł bo ja to kupiłem zaraz po ukazaniu się tego wszystkiego na rynku, jednym słowem przepłacałem, ale było i jest warto, jednym słowę mnie ciągle mało :) teraz wymieniam ramy na 8 GB - jak będę miał kasę :) bo teraz spłacam ten sprzęt :) Pozdrawiam i pracuj dalej! p.s (sorka że poza tematem) Płytka to: Gigabyte GA-K8N Pro-SLI nVidia nForce4-SLI Dyski to SEGATE 80+120+160+160 SATA II więc ich cenę możesz odliczyć, resztę to wiadomo. Nie liczę do ceny kompa chłodzenia, które mnie i tak sporo kosztuje, bo kręcony komp się tak grzeja jak piec, a hałasa jaki :) miałem 15 wentylatorów z czego 2 było 120mm ograniczyłem ich liczbę do 8 i chłodzenie wodne własnej roboty co też dużo kosztuje niestety.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor no to niezle... a Mayka ma jakis trial albo cos bo sobie zobacze co to za soft i sie moze przezuce... O boze... poszukam w Googlach (sie bede pytal jak tuman)... i uwogo: Please Wait Whitle The Install Wizard installs Maya 7.0 Personal Learning Edition. Copying new files!!
Napisano 25 Kwiecień 200618 l serwusik :) a mi sie wydaje, ze takie rzeczy powinny byc w innym dziale. Nie wiem w jakim - ale napewno nie w animations. Może trzeba zmienic regulamin. pozdrawiam i zycze powodzenia :)