iad Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Czesc mam taki problemik, mam zrobic animacje loga a za logiem ma byc swiatlo przebijajace sie przez mgle, reszta tla ma byc czarna. Mniej wiecej mgle uzyskalem tylko nie wychodzi mi to swiatlo aby dzialalo tylko na mgle a ono rozjasnia mi cala scene (czarne tlo) i zamiast czarnego powstaje szare. pzdr
voyager Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Hmm.. Let's see Jeżeli ci chodzi o taki efekt jak w moim avatarze to masz przepis: Przed logiem ustaw jakieś światło np. omni żeby ci ładnie oświetliło obiekt, a za logiem ustaw Target Spot z włączonym Shadow Map. Dodaj do Atmospheres & Effects Volume fog, kliknij Setup i ustaw jasność, kolor, szum itp w/g własnego pomysłu. Wyrenderuj. Powinno działać. Powodzenia
gregorjan Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 voyager napewno chodzi tobie o volume fog? Bo zrobiłem to podobnym sposobem, ale użyłem fog z environment(jako tło), a za obiektem wstawiłem Target Spot z shadowem i volume light z environment:)
voyager Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Sorki mój błąd zamiast "Volume fog" trzeba wstawic "Volume Light" Dzięki gregorjan że mnie poprawiłeś Przepraszam za zamieszanie.
Rekomendowane odpowiedzi