miriam Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 ufff, zakasowałem [poprzedniego temata] a zainteresowałem się innym ;) tzn . . . na razie w powijakach ci ę żkich ale pomysł taki małe, brzydkie ufoludki zwane blobi zbudowały sobie humanoida ażeby poznać ludzi ;) :D na razie tyle muszę wykombinować w jakiej perspektywie narysować gromadkę ufioludków ładujących się d o humanoida może macie jakieś pomysły l::
norden Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 gdy przeczytałem ten tekst...... to sobie wyobraziłem tą scenę ..... i troche mnie przeraziles bo dobra koncepcja jednak z rysunku tego nei widać.....
miriam Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 gdy przeczytałem ten tekst...... to sobie wyobraziłem tą scenę ..... i troche mnie przeraziles bo dobra koncepcja jednak z rysunku tego nei widać..... Wybacz drogi Kolego za mój nędzny szkicor ale tak mnie wczoraj naszło że nie mogłem się powstrzymać [z tąd ten kitch] Postaram się / na ile moje możliwości pozwolą / wrzucić kilka szkicorków dokładniejszych. Dalsze opracowanie /słowo którego nie lubię/ postaram się nieco bradziej rozbudować planuję pracę na 2xA4 także jeśli czas i mój staruszek komputerro pozwolą będę działał w tym kierunku. Dzięki za kommentarz. Powodzenia Wszysktim Edit: W m.czasie nasmarowałem poglądówkę koncepta (ołówek w pracy) // :) mam nadzieję że wygląda lepiej niż poprzedni ;)
Opiekun Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Czytając pierwszy post wyobraziłem sobie scenę, która łączyła by w sobie cechy Man in Black (ufok w głwie) oraz Ghost in the Shell (ponętny humanoid). Może jestem lekko skrzywiony ale wolę humanoidy o kształtach ponętnych niewiast :P. Czekam na kolejny etap pracy - mimo, że ufoki włażą w faceta ;) to wydaje mi się że będzie to ciekawa praca.
miriam Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Napisano 25 Kwiecień 2006 cyt.[... wolę humanoidy o kształtach ponętnych niewiast :P. Czekam na kolejny etap pracy ] Przykro mi ale kobitkę montują w innej sali niewiem czy zdążą do końca edycji tej bitwy ;)) ale zobaczę co da się zrobić. THX
miriam Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 Późno ale może zdąże ;), niestety jak zwykle brak chęci i czasu . . . i tu początek w innej wizji może dobrze będzie oprócz tego "bereta"
miriam Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 Kolejny etap w żółwim tempie z przeszkodami ;) [zostały 28h.]
Marduk Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Pomysł dosyć ciekawy ... tylko, że będąc teraz na etapie line arta możesz mieć poważne problemy z ukończeniem pracy w terminie.
miriam Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 Ta // tyle to ja wiem, aczkolwiek w życiu jest tak że na to co się lubi zawsze jest najmniej czasu, ;), człowiek zawsze żyje nadzieją że coś może się udać. . . [ i ja w to wierzę ] :D , mam jeszcze około 24h, może się załapię/ z łapanki . . . Z Podzienkowaniami :) i jeszcze mały edit: /fast update,
miriam Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 a więc, tak po pierszwe jako że się nadal ciężko uczę mam do Was drodzy Koledzy i Koleżanki parę pytań: 1` jak mam wykonać czahę kolesia żeby wyglądała na wykonaną z metalu , 2' jakie tło zapodać może jakieś światła z tyłu?? Sam wątek straciłem, i z przykrością po resajzie obrazka informuje że mój celek zamarł // chyba napewno nie wyrobię się w tej edycji ale może wystawię go za rok w reedycji ;) Proszę o pomoc :|, i Powodzenia wszystkim
vv3k70r Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 zeby uzyskac aldny metal trzeba wyjsc z rgb i zrobic t w cmyk, niestety rgb zawiera tylko dane o kolorze i strasznie nei idzie tym podrobic do druku wlasciwosci metali, ale jesli chcesz pozostac przy rgb, musisz uzyc szaro-blekitnych kolorow, potraktowac je taka skosna patern przy malowania ze screenem albo overlajem lub innym talatajstwem jak Ci podejrzie, odrobine przeusnac druga taka warstwe blyszczenia i rozmyc, i bedzie blisko :) najlepeij jesli rozlozycz efekt metalu na kawalki i zrobisz kazdy efekt w innej warstwie,
miriam Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 I żeby nie było że nic nie robiłem i spoczołem na laurce to kolejny mały update //wg. tego co tu widać czas potrzebny na skończenie tego ""dzieła wyliczyłem to jakieś 2-3 miesiące ;). Przede mną łzy lament i płacz w dziele stworzenia, a za mną kolejny etap ćwiczeń i zdobywania wiedzy ;) . . . ale miło było . . . Dzięki za wszystko i Powodzenia życzę ;P
miriam Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 dobra dalej męczę się z powierzchniami metalicznymi w PS, niestety nie idzie mi to najlepiej a mój komputer zaczyna mnie dołować :), jutro otworzę szeroko okno i pokarzę mu kto tu rządzi . a to mizerny efekt mojej pracy.
ortheza Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 no na gg mowiles ze praca jest ginatyczna jsli chodzi o rozmiar, no a tu wiadac ze chyba z duzymi pedzlami operujesz, efekt jest takiz e wyglada jakby miala malo pixeli. co do tego metalu, to przedewszytkim malym pedzlem zanacz sobie krawedzie powierzchni, zeby byly ostre ,wtedy latwiej ustalic cieniowanie i rozblyski 1
Rekomendowane odpowiedzi