Luchu Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 mam taki problem z bipedem w character studio 4.1. kiedy juz zrobiem postac i chciałem ja zaanimowac to uzylem do tego chracater studio wszystko szło bardzo dobrze, poustwałaem kości bipeda tak zeby pasowały do modelu. póxniej poustwaialem koperty i to tez w miare dobrze robilem dobrze zrobilem. ale jak juz chcialłem sobie poruszac koscmi zeby sprawdzic czy rzeczywiście dobrze ulozylem koperty to wtedy cały model odlaczył sie od kości i ustawil sie ponad tym bipedem, i jak poruszalem reka bipedao w modelu zxaczała ruszac sie druga reka to tak jak by zrobbil sie mirror.. czy ktos wie w czym lezy blad???
sbx Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 a miales caly czas wcisniete \"bone edit mode\" w bone tools podczas ustawiania kosci ? bo to chyba najczesciej wystepujacy blad
boowa Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 pytanie też czy dobrze podłączyłeś szkielet do skóry - zaleca się łączenie nie do Bip a do Pelvis natomiast do bip linkowanie objektu...
dr Ug Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 No i serdecznie zapraszam do regulaminu: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231 Jestes chyba rekordzista :P
Rekomendowane odpowiedzi