Skocz do zawartości

Obiekt 3D: pancernik

goral_44

Rekomendowane odpowiedzi

szczęka opada! co za perfekcja. nie chce wyprzedzać faktów ani narzucać swoich wizji bom nie godny ale będą ludziki załogi? ładne otoczenie morskie? chaos bitwy? ;-) to bedzie cudo do sześcianu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam. Nie nie będzie załogi, morza, wybuchów.Zresztą Yapsy to robią i jakoś do mnie nie przemawia takie cos. Model idzie do ksiażki jako poglad jak wygladał a nie jak pływał. Takich zdjeć z daleka jest od groma. zdjeć detali nie ma zbyt wielu.

Co do textur, jak pisałem wcześniej nie będę nic wiecej robił. Zmienię kolor pokładu na kolor cyprysa japońskiego i podział desek taki jak był a nie taki jak rysujacym plany widziim się. Pozdrawiam. Waldek

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP jak mawiali starożytni moskwiczane. Problem (chyba )jest do rozwiazania, ale koncepcje jak go rozwiązać są na wyczerpaniu. Mój modelik ma 12 milionów polygonów a jest zrobiony dopiero w połowie. Wczoraj pobierałem lekcje Brazila i nie można zrenderować sceny w rozdzielczości 800/ 600 bo program wywala sie do win. Bez Brazila, dostaję rendery około 3000/. Oświetlając jakmś omni otrzymałem to co poniżej. Pomóżcie jak umiecie co mam z tym złomem zrobić. Pozdrawiam. Waldek

27a5kp.th.jpg

26a5ga.th.jpg

25a3sf.th.jpg

24a5gd.th.jpg

23a1kw.th.jpg

podziel go elementami na warstwy, ustaw kamere na dodatkowej warstwie, pdoziel na kilka plikow, wykasuj wszedzie do jednej warstwy, zrenderu z alfa i poskladaj w vpost; dobra metoda jest render od tyllu, zaczynajac od koncowego elmentu z tlem (HDRI) zbey zlapalo oswietlenie i tak powolutko dokladanie kolejnych, wtedy oswietlenei bedzie najblizej tego co byc powinno :)

model wypasny :)

• Like 1