Joytic Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Chciałem zrenderować 500-klatkową scenę w rozdziałce 640x480 bądź wyższej. Po zrenderowaniu pierwszej klatki wystąpił jednak błąd I/O ERROR, oto przykład: http://img135.imageshack.us/img135/4633/error1ew.jpg Bezproblemowo mogę renderować tylko w rozdzielczości 320x240. Czy muszęcoś ustawić w opcjach renderowania aby móc spróbować w wyższej rozdizałce? Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia o co chodzi. Pracuję na 3d studio 8.
3dsmaxman Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 A jak renderujesz animację 320x240 to też zapisujesz na dysku D:\? Bo błędy I/O (Input/Output) występują np. gdy program mnie może otworzyć pliku, ma ustawione złe parametry otwierania pliku (np. tylko zapisu, a nie do odczytu etc.).
Joytic Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Tak też zapisuje na dysku D:\ w tym samym miejscu. Jak można zmienić parametry otwierania pliku? Trzeba to zrobić w 3d studio czy gdzieś w windowsie?
3dsmaxman Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 2up: Sorki, zły nawyk tłumaczenia 3ds Max na przykładzie C++ ;) Spróbuj zrobić tak, jak mówi hkropiński Myślałem, że podałeś błędną lokalizację pliku wynikowego, do którego renderujesz.
Joytic Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Tak, próbowałem także zapisywać do innej lokalizacji. Błąd ten sam. Może coś w opcjach trzeba zmienić?? Ni mam pojęcia o co tu może chodzić.
Joytic Napisano 3 Maj 2006 Autor Napisano 3 Maj 2006 Czyli co, nikt nie może mi pomóc?? Napewno jest jakies rozwiązanie
Joytic Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 xaev help. Niech mi ktoś pomoże. Jak mogę zwiększyćrozdziałkę renderingu?
Rekomendowane odpowiedzi