Napisano 1 Maj 200618 l Jest cos takiego w maxie co dognie mi przedmiot do drugiego?? Tzn mam nap maske i znaczek maska nie jest prosta a zaokraglona a znaczek prosty jest mozliwosć dogiecia znaczka do maski, tyle ze nie recznie??
Napisano 1 Maj 200618 l poczytaj w helpie (pod f1) o modyfikatorach bend i ffd i sprobuj, moze sie uda
Napisano 1 Maj 200618 l Nie rozumiem o co Ci chodzi:P Ale w maxie jest możliwośc wygięcia danego obiektu wzdlóż splajna. Poczytaj o pathDeform :)
Napisano 1 Maj 200618 l Autor Bend odpada napewo bo jest to giecie nie tylko w 1 plaszczyznie czyli pewno giecie po splajnie tez odpada zostaje FFD tez otym myslalem, ale moze jest cos co dognie bezposrednio i rowno bez mieszania?? Oto mi wlasnie chodzi :) Ale dzieki panowie :)
Napisano 2 Maj 200618 l A moze lepiej jakbys to walnal na materiale jako BUMP albo DISPLACE skoro to tylko znaczek. Mniej poly...
Napisano 2 Maj 200618 l a czemu nie bend :/ moze po prostu 2x bend jeden z obruconym o 90 gizmem... choc tez nie zrozumialem o co ci chodzilo :D
Napisano 2 Maj 200618 l Bubu -> formułuj tak temat wątku, żeby od razu było mniej więcej wiadomo o co chodzi.