wojtas167 Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Witam wszystkich userow! Zaczynam przygode z 3d maxem w zasadzie nie zaczynam, bo.. nie wiem jak!:/ Zwracam sie do Was z prosba o pomoc-linki, jakies porady dla poczatkujacych(chcialbym poznac ten program i zaczac cos torzyc, ale, niestety sam niczego nie wymysle). Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak Wy zaczynaliscie:) Z gory dziekuj i pozdrawiam!!:)
jaccunio Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 takich tematow bylo juz sporo... na max3d.pl jest sporo tutoriali - zobacz, na pewno cos dla siebie znajdziesz
piotrek Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Przeczytaj archiwum tego forum dotyczące 3dsmax'a, modelowania, teksturowania, renderingu, a będziesz sporo umiał.
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 niestety, zeby sie czegos nauczyc bedziesz musial przewertowac 3/4 forum , poprzegladac tysiace siatek itd. praca praca praca... zacznij od jakiegos prostego tutorialu znajdujacego sie na stronie glownej
wojtas167 Napisano 3 Maj 2006 Autor Napisano 3 Maj 2006 A znacie moze strone z jakims kursem, ktory pomoglbym poznac 3d maxa? chodzi mi o cos podobnego do tego: http://www.cad.pl/kursy/acad1/ P.S. Bylbym rowniew wdzieczny gdyby ktos wyslalmi na maila: [email protected] jakis prosty model/projekt(nie wiem jak to sie nazywa).
piotrek Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Podobny kurs z opisem wszystkich przycisków, przełączników znajdziesz pod klawiszem F1.
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 dokladnie, takie kursy są nic nie warte, są po to zeby z ludzi pieniądze zdzierac a nic w nich praktycznie nie ma , najwiecej sie nauczysz robiac robiac i robiąc. Więcej informacji niz w tych ksiazkach znajdziesz z pewnoscia na internecie
spinal Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 pamietam ze jak ja zaczynalem to zaczalem od tutkow na max3d.pl. Potem 3dtotal.com, nastepnie i wogole googlowalem z haslem "3dsmax tutorials" w to wszystko wplatalem swoje dziwactwa i jakos sie naumialem. Bardzo duzo pomogl mi plik pomocy w Maxie dostepny pod klawiszem F1. Nie kupuj ksiazek (chyba ze masz za duzo kasy). W nich jest to samo co znajdziesz i w necie. Jednak jesli chcesz w to wchodzic to sie uzbroj w nerwy i mase wolnego czasu poniewaz max to potezny kombajn i ciezko go ogarnac calego. POdejrzewam ze na forum nie ma nikogo kto by go znal calego od deski do deski:). Pozdrawiam
wojtas167 Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 No i pojawiaja sie problemy... jakims cudem usunalem menu z podrecznymi funkcjami, ktore miescilo sie ponizej funkcji/narzedzi(create, edit, file, tools) wiecie jak je przywrocic?
maverick sheep Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Customize/ customize User Interface /menus -Reset
Rekomendowane odpowiedzi