Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich userow!

Zaczynam przygode z 3d maxem w zasadzie nie zaczynam, bo.. nie wiem jak!:/

Zwracam sie do Was z prosba o pomoc-linki, jakies porady dla poczatkujacych(chcialbym poznac ten program i zaczac cos torzyc, ale, niestety sam niczego nie wymysle). Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak Wy zaczynaliscie:)

Z gory dziekuj i pozdrawiam!!:)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

takich tematow bylo juz sporo...

na max3d.pl jest sporo tutoriali - zobacz, na pewno cos dla siebie znajdziesz

Napisano

Przeczytaj archiwum tego forum dotyczące 3dsmax'a, modelowania, teksturowania, renderingu, a będziesz sporo umiał.

Napisano

niestety, zeby sie czegos nauczyc bedziesz musial przewertowac 3/4 forum , poprzegladac tysiace siatek itd. praca praca praca... zacznij od jakiegos prostego tutorialu znajdujacego sie na stronie glownej

Napisano

dokladnie, takie kursy są nic nie warte, są po to zeby z ludzi pieniądze zdzierac a nic w nich praktycznie nie ma , najwiecej sie nauczysz robiac robiac i robiąc. Więcej informacji niz w tych ksiazkach znajdziesz z pewnoscia na internecie

Napisano

pamietam ze jak ja zaczynalem to zaczalem od tutkow na max3d.pl. Potem 3dtotal.com, nastepnie i wogole googlowalem z haslem "3dsmax tutorials" w to wszystko wplatalem swoje dziwactwa i jakos sie naumialem. Bardzo duzo pomogl mi plik pomocy w Maxie dostepny pod klawiszem F1. Nie kupuj ksiazek (chyba ze masz za duzo kasy). W nich jest to samo co znajdziesz i w necie. Jednak jesli chcesz w to wchodzic to sie uzbroj w nerwy i mase wolnego czasu poniewaz max to potezny kombajn i ciezko go ogarnac calego. POdejrzewam ze na forum nie ma nikogo kto by go znal calego od deski do deski:). Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No i pojawiaja sie problemy... jakims cudem usunalem menu z podrecznymi funkcjami, ktore miescilo sie ponizej funkcji/narzedzi(create, edit, file, tools) wiecie jak je przywrocic?