mentaller Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 mam 'mały' problem z mapowaniem i działaniem displace'a. chcę by displace działał tylko na bieżnik, a nie na bok. pomomo moich usilnych prób wychodzi takie coś ;/ - displace działa także na bok opony i dodatkowo jest wtedy źle zmapowanny. ------
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 nie odpowiem Ci na twoje pytanie , ale powiem cos innego, ze ten displace na boku opony powinien byc w drugą strone, to tak poza tematem a na Twoje pytanie nie odpowiem bo .. nie znam odpowiedzi :)
Bubu Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Daj unvrap'a zmapuj dobrze a obie texturki polacz w jedna i moze pomoze :) A wogole to dales drugiego vraydisplace'a na bok opony??
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 bo pewnie zmapowałeś tylko częśc bieznikową opony , a to trzeba całą opone zmapowac, dlatego na części niezmapowanej powstaja Ci takie cuda
Bubu Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Dokladnie to co wyzej :) Albo jak ie chce ci sie mapowac albo cos nie idzie to odziel bieznik opony od boku i po klopocie :)
mentaller Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 z samym bumpem wygląda dobrze... jeśli ktoś chciałby się z tym pobawić to zamieszczam oponę (zip) i linki do textur. ------
andy_a Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Nie wiem czy to coś pomoże, ale najpierw spróbuj przypsać 2 osobne materiały (w edit poly) a dopiero później dodaj tekstury i mapowanie PS Renderowałem Mentalem :) 1
mentaller Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 działa tylko pod mentalem, gdy przełączam się na vraya nadał sie kaszaniło, lecz rozwiązałem problem - mapping channels. wystarczyło z tego skorzystać i po kłopocie ;]
Rekomendowane odpowiedzi