Gość GeForce4 Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 Mam pewien problem z renderingiem modeli pobranych z internetu choćby z max3d.pl. Otóż nie mogę przeprowadzić owego renderingu, proces trozpoczyna sie i kończy równie szybko, jak rozumiem brakuje mi plików dll np. rm20mtl.dlt lub rm20.dlr. Co to za pliki, skąd je wziąść, ewentualnie czemu ich nie mam?? Jak \"obejść\" tą niedoróbke moje go max\'a (3dsm5) żeby móc zrenderować sceny z tymi modelami. Też co mam zrobić skoro nie posiadam RLF15pro (pomijam zakup tego czegos - do moich scen nie jest mi to potrzebne).
VGT Napisano 8 Wrzesień 2003 Napisano 8 Wrzesień 2003 Pliki tą są najprawdopodobniej od jakiegoś alternatywnego rendera. Aby móc wyrenderować tą scenę, wejdź do rendering=>render i w zakładca current renderds będziesz miał \"missing render\". Zmień na default scanline render i już rendering będzie możliwy. Jeszcze tylko warto zmienić także materiały wszystkich obiektów, gdyż wygląda na to, że ten render też miał swoje własne. A jeśli ktoś chciałby znaleźć więcej informacji na temat tego silniczka, to można je znaleźć tutaj: http://www.raymax.com Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi