danilo2 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Witam, mam problem (tak jak w temacie) z naszym maxwellstudi'em. Chodzi o to że po zainstalowaniu już renderu i próbie uruchomienia tej aplikacji (mxst.exe) wyskakuje błąd: "Data folder not found under the installation path. The aplication will close". Czy komuś zdarzło się to samo i czy da się to jakoś naprawić? :) Dziękuję i czekam na odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Mi coś podobnego wyskakiwało przy próbie uruchomienia z 3ds, ale w moim przypadku pomógł restart :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 No tak, ale mi nie pomaga ani restart ani przeinstalowanie maxwella gdzie indziej ... cały czas to samo... Wie ktoś jak to naprawić?? :D bo ja już nie mam pomysłów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 a może nie masz zeminnych ustawionych - co sie dzieje jak dasz start - uruchom -> cmd a potem wpiszesz: mxcl -d i dasz enter ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 no cóż po tym co napisałeś włącza mi się jakiś programik maxwellowy (sorki ale ja maxwellem się nie bawiłem i nie wiem dokładnie jak to określić :P, ale to chyba nie jest maxwell studio :D), więc wnioskuję że zmienne są ustawione :D To jest coś takiego jakby on po prostu nie miał zapisanej gdzieś poprawnej ścieżki do folderu "data", który jest w katalogu maxwella... no ja już nie wiem, wydaje mi się jednak że jakby to było to to podczas ponownej instalacji problem ten by zniknął, a tu nic... to co teraz zrobić? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Wez zrób tak : Odinstaluj maxwella (stare wersje jak miałes to tez odinstaluj bo innaczej będziesz miał problemy), usuń zmienne środowiskowe w systemie (nazywa sie maxwell_root - usun ją). Zainstaluj ponownie v1.0, upewniej się że licencja znajduje się w katalogu (C:\Program Files\Next Limit\Maxwell folder\license.dat) Mój Komputer -> Właściwości (menu kontekstowe) -> Zaawansowane -> Zmienne środowiskowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Dobra!! :) wielkie dzięki :d zadziałało :D nie wiem dlaczego, bo jest praktycznie to co było, ale działa :D jeszcze raz wielkie dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi