jakubm Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 nie ma to jak zaczac cos noewego nie konczac starego sam domek wygenerowany zostal w cadzie render i mat mam zamiar zrobic w 3ds ale powstal problem po wyrenderowaniu - sciana dziwnie swieci kiedy swiecic nie powinna i jest ciemna tam gdzie nie powinna byc ciemna... ----------------- i teraz takie pytanie,czy moze to byc wina siatki? bo siatka z cada jest straszna ;) tak sie zastanawiam, jesli by edytowac to na polly i pousowac przekatniowe krawedzie to czy zniknie moj problem? - glupio gadam, juz tak zrobilem ale to nic nie dalo... wiec jak mozna by ten problem naprawic? dzieki za komentarze i pomoc...
WIERZBA Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 włącz exponential , zlikwiduje niechciane świecenia .
jakubm Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 a gdzie to znalezc..? bo przeszukalem helpa oraz pare ksiazek i jakos nie moge ;/
jakubm Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 ** postanawiam do tego watku wrzucac wszystkie moje nieskonczone prace bo po co sie rozdrabniac;) i taki oto problem: renderuje final renderem i mam problem ze szklem w tej pracy. szklo jest materialem finala i nie wiem czemu w oknach widokowych jest przezroczyste a po renderowaniu nie... co z tym zrobic? pominmy modelowanie i tekstury, zajmijmy sie szklem.. ok :) dzieki za pomoc
maverick sheep Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 włącz exponential , zlikwiduje niechciane świecenia . chodzi o ustawienia w v-rayu wiec tu odpada.. co do szybek to nie ma zadnego otoczenia wiec odbijaja zapwene bialy enviroment..zmniejsz albo wylacz reflekt dla materialu szkla..final render bodajze obsluguje zwykle materialy wiec jak to nic nie da daj material standard z opacity na 10 + w reflaction mapka raytrace z fallof type na linear end regres zmniejsz na 50 i powinno dzialac + jakies hdri
Thunder Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 domek nie jest zły tylko rynna mi nie podchodzi dorób jakieś otoczenie
jakubm Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 dzieki owiec zadzialalo ... jak sie wyrenderuje to pokaze ;) thunder - tam nie ma rynny ;)
jakubm Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 dobra wyszlo tak.. a to takie szybkie wtloczenie go w ulice... bardzo szybkie ;)
Rekomendowane odpowiedzi