Gość Flash Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Mam problem mam maxa 7 i tutorial o audi a3 i w tutorialu w widoku są zaznaczone wszystkie linie lączące werteksy (edge) a ja tego nie mam (w tutorialu używany jest max 6) jak wlącze w ustawieniach viewpointa Edge to mam widok na wsztkie trójkąty a ja chce tylko widok na kwadraty. Może jest to trochę zagmatwane ale chce żeby w widokach bylo widać siatkę modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 zeczywiscie pogmatwales moze sprobuj ponaciskac F3 i F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 customize -> preferences -> viewports -> configure driver -> Display all triangle edges - jesli dzialasz na D3D i dobrze cie zrozumialem to to moze pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 albo prawa myszka na objekt => preferences => edges only Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Flash Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 chodzi mi to to żebym widział siatkę modelu razem z facetami tak jak na tym renderze tylko w widoku maxa http://img97.imageshack.us/img97/305/2wire4jt.jpg F3 i F4 znam i nie daje tego efektu bo łączy wszystkie werteksy w trójkąty a ja chce widzieć tylko istniejące połączenia między werteksami to z tym edges only to wiem co to jest to pokazuje lub nie linije jak używamy cut to albo widać tylko linie cięcia albo linie cięcia i wszystkie tworzone przez maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Witam, mam pytanko :) , niby małe ale jakoś nie mogę tego rozgryźć. Otóż chodzi mi o wyświetlanie edgy w perspective. Jak mam wireframe to nie pokazuje mi edgy które są a ich nie widać widac to na obrazku http://img10.imageshack.us/img10/2996/3dsmax.jpg z góry dzięki. Ps. wiem ze to odgrzany kotlet :) i przepraszam najmocniej za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi