Napisano 10 Maj 200618 l a wiec tak 1) jak wydluzyc ten pasek czasu na dole bo ja ciagle mam tylko 100 a potrzebuje wiecej 2)jak zrobic animacje czasteczek tzn. mam juz wszysko ustawione deflektory kierunek itp ale nie wiem jak zrobic z tego film 3) jak nadac wlasna texture i ksztalt czasteczce?
Napisano 10 Maj 200618 l 1) prawym myszy na przycisk play 2) menu renderowania i zapisujesz zakres klatek do pliku 3) jeśli to PFlow to dodajesz operatory material i shape (samo shape albo instance. W shape masz już zdefiniowane kształty, w instance możesz sobie pobrać z obiektu). Jeśli o jakiś inny emiter cząsteczek to musisz poszukać opcji we właściwościach, a materiał przypisać tak, jakbyś to robił dla obiektu.
Napisano 10 Maj 200618 l Autor 1) ??? nie za bardzo kapuje nie mam opcji "play" po nacisnieciu prawego przycisku a jak daje na ta ikone play to ciagle od 0-100 mi leci i tak wkolko 2) ok 3) ok
Napisano 10 Maj 200618 l Autor no dobra chyba jest ale teraz nie powiem bo renderuje 2000 klatek (jakos gdzie indziej znalazlem) ale thx