Napisano 10 Maj 200618 l http://group94.com/ - jak to jest zrobione, że te tła siępodswietlająpo najechaniu myszą. !! nie jest to chyba on(rollOut), bo 1. nie ma rączki 2. są na tym inne buttony, a jak jest taka sytuacja, to najechanie na button na buttonie sprawia, że z tego pierwszego się zjeżdza.. potrzebuję zrobić podobną sytuację.
Napisano 11 Maj 200618 l Hmm dziwne - mnie to wyglada na buttony, ale jak juz wspomniales nie ma raczki ;/. Moze wyslij im maila?
Napisano 11 Maj 200618 l Autor Na 98% nie są to buttony. Bo jak masz button na buttonie, to wjazd na jeden powoduje zjazd z tego drugiego.. a tu tło się świeci cały czas..
Napisano 11 Maj 200618 l tak - dokładnie - movieclip po najechaniu na niego myszką przechodzi do np 2 klatki a w niej sa przyciski :) nazwamc.onRollOver=function(){ this.gotoAndPlay(2); };
Napisano 11 Maj 200618 l Autor nie. mylicie się towarzysze.. to nie jest nic z onRollOver... z powodu dla którego tłumaczyłem wyżej... przez rollOver robi się swoisty button z movieClipa. rozszyfrowałem jednak tą metodę - funkcja hitTest(); this.onMouseMove = function() { if (bg_menuup_focus.hitTest(_root._xmouse, _root._ymouse, true)) { bg_menuup_focus.gotoAndStop(2); } else if (!bg_menuup_focus.hitTest(_root._xmouse, _root._ymouse, true)) { bg_menuup_focus.gotoAndStop(1); } }; Ta funkcja symuluje button, ale jeżeli się zazębiają to nie kolidują ze sobą. I nie ma "łapki" po najechaniu myszką...
Napisano 11 Maj 200618 l Autor Tak, ale nie to było problemem, tylko ten numer z buttonem na buttonie..
Napisano 12 Maj 200618 l pewnie dało by to zrobić jak by na siłe chciał :) Łapkę dało się wyłączyć i zmienić na strzałkę...tyle że nie pamietam jak... nazwamc.useHandCursor = false;