Lares Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 mam problem ale nie wiem gdzie go zamiesccic wiec zamiesciłem go tu.... mam 3d max'a 8 i nie działa mi opcja Flatten Mapping...tzn ze napisy sa szare i nie mozna w je kliknac ......to bardzo dołujace tym bardziej ze dopiero zaczynam przygode z 3d max a juz problemy......wie ktos czemu tak jest?? moze czeba cos skonfigurować....?? prosze pomozcie przepraszam za błędy ale jestem bardzo wkurzony
damusTo Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 maxio czasem nie pozwala na pewne rzeczy zwykle z powodu próby ich założenia na niewłaściwy element lub z powodu nie zanaczenia czegoś, nie wiem co chcesz dokładnie osiągnac postaraj sie byc precyzyjniejszy wkurzenie nie pomoże ;)
Xol Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 jak już dodałeś modyfikator unwrap UVW zaznaczasz Faces w rolecie Parameters wybierasz edit i w oknie które się pojawi Flatten Mapping
Lares Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 Xol jesteś swietny dziekuję Ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zadziałało.....jak by co to mam nadzieje ze bedziesz tak pomocny jak dziś ;)
Hindus Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Na przyszłosc - prosze o zapoznanie z regulaminem forum i używanie w temacie wątków jakichs konkretniejszych informacji dot. problemu, tak aby inni przegladajacy mogli szybko pomóc - Witamy na forum :)
Rekomendowane odpowiedzi