Lares Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 mam problem ale nie wiem gdzie go zamiesccic wiec zamiesciłem go tu.... mam 3d max'a 8 i nie działa mi opcja Flatten Mapping...tzn ze napisy sa szare i nie mozna w je kliknac ......to bardzo dołujace tym bardziej ze dopiero zaczynam przygode z 3d max a juz problemy......wie ktos czemu tak jest?? moze czeba cos skonfigurować....?? prosze pomozcie przepraszam za błędy ale jestem bardzo wkurzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
damusTo Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 maxio czasem nie pozwala na pewne rzeczy zwykle z powodu próby ich założenia na niewłaściwy element lub z powodu nie zanaczenia czegoś, nie wiem co chcesz dokładnie osiągnac postaraj sie byc precyzyjniejszy wkurzenie nie pomoże ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xol Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 jak już dodałeś modyfikator unwrap UVW zaznaczasz Faces w rolecie Parameters wybierasz edit i w oknie które się pojawi Flatten Mapping Link to comment Share on other sites More sharing options...
damusTo Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 wówczas powinno być już dostepne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lares Posted May 12, 2006 Author Share Posted May 12, 2006 Xol jesteś swietny dziekuję Ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zadziałało.....jak by co to mam nadzieje ze bedziesz tak pomocny jak dziś ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hindus Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Na przyszłosc - prosze o zapoznanie z regulaminem forum i używanie w temacie wątków jakichs konkretniejszych informacji dot. problemu, tak aby inni przegladajacy mogli szybko pomóc - Witamy na forum :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts