andy_a Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Witam Mam kilka pytań związanych z XSI: 1. Czy jest jakiś skrót klawiszowy w XSI, który przełączy mi edytowany obiekt w Ghost Display (takie coś jak w max’ie Alt + X)? 2. Czy jest jakiś odpowiednik max’owego bipeda (chodzi mi o w pełni zrigowaną postać z limitami dla joint’ów itp.)? 3. Czy istnieje plugin do XSI do symulowania ognia (taki odpowiednik Aury dla max’a)? 4. Czy można wyeksportować pliczek z behavior’a do XSI (np. w celu renderingu)?
_michal Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 1. bezpośrednio nie ma. można pokombinować z przezroczystym materiałem, bądź wyświetlić edytowany obiekt w wire, a resztę sceny w textured, czy shaded. 2. sa predefiniowane szkielety z hierarchią i ustawionym IK, ale takiego bipeda jak w character studio nie ma. 3 i 4 to nie wiem, nie potrzebowałem tego, więc nie szukałem nigdy.
andy_a Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 Dzięki za odpowiedz - niestety takiej się spodziewałem :( Czyli będę musiał znowu kombinować :/ Ale i tak uważam że XSI fajny jest ;)
Rekomendowane odpowiedzi