maczuga Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Znalazłem w gazecie fajny artykuł o imitowaniu cieczy za pomocą Particle Flowa i Blob Mesha (Ekspert 5-6/2006). Zrobiłem wszystko tak jak tam jest napisane, ale cząsteczki nadal nie są blobami. Otwarłem nawet scenę załączoną na CD z finalną wersją sceny, ale nawet w niej nie renderują się bloby. Ja już naprawde nie wiem o co chodzi, czy jest jakieś inne wyjście oprócz przeinstalowania 3ds maksa? PS Mam 3ds maksa 8
mentaller Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 zapodaj scenę ;] to może pomożemy. szczerze powiedziawszy kś nie jest 'ekspert', wręcz przeciwnie.
vv3k70r Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 nie ten render, nie te metaparticle, nie one conected blob, poza tym wszystko pewnei dobrze :)
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 mentaller: to że ty nie przepadasz za ekspertem nie oznacza że inni też muszą @topic Już sobie poradziłem (reinstal maxa). Przed reinstallem też działało ale tylko raz na jedno uruchomienie 3ds max :)
mentaller Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 maczuga, widziałeś ich tutek o modelowaniu samochodu :P ?
maczuga Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 widziałem, nie mówię że był jakiś the best, ale tu nie chodziło o wygląd tylko o nauke 3ds maxa. Gustibus non est disputamtum.
Rekomendowane odpowiedzi